Rode kaart breekt NEC op tegen FC Twente

NEC Nijmegen bood lang goed weerstand tegen Eredivisie-subtopper FC Twente, maar een rode kaart van Ali Akman veranderde dat. De Nijmegenaren moesten uiteindelijk toch hun meerderen erkennen in de Tukkers en Virgil Misidjan en Dimitris Limnios scoorden de 0-1 en de 0-2.

Ricky van Wolfswinkel ontbrak op zaterdagavond tegen NEC wegens een schorsing en het voetbal van de ploeg van oefenmeester Ron Jans was niet je van het. Ook de Nijmegenaren lieten echter geen sprankelend spel zien en daarom hadden we voor rust van doen met een wat saaie partij… Lars Unnerstall hoefde zich allesbehalve in het zweet te werken en ook Mattijs Branderhorst had het niet druk (doch wat drukker dan zijn collega-keeper).

Er moest een rode kaart aan te pas komen om de wedstrijd open te breken: aan het begin van de tweede helft was Michal Sadílek het slachtoffer van een onbesuisde tackle van Ali Akman en scheidsrechter Dennis Higler werd door de VAR naar het scherm geroepen. Het verdict: een rode prent voor de NEC’er.

Daarna was het een stuk makkelijker voor Twente om afstand te nemen van zijn tegenstander. Misidjan maakte de 0-1 met een droog schot en Limnios scoorde de tweede Enschedese treffer van de avond op aangeven van de maker van het eerste doelpunt.

Scoreverloop: 0-1 (65′) V. Misidjan, 0-2 (75′) D. Limnios

Verdien 5.25 keer je inleg als PEC Zwolle morgen van AZ wint!