‘Huurtransfer Joël Drommel’

Foto: ‘Huurtransfer Joël Drommel’

Joël Drommel is voor de tweede keer dit seizoen zijn basisplaats bij PSV kwijtgeraakt aan Yvon Mvogo; dit keer lijkt het definitief. Wekenlang geblunder breekt de sluitpost uiteindelijk op, met FC Twente-uit (3-3) als topje van de ijsberg.

“Uitgerekend terug in Enschede ging het vorig weekend weer gruwelijk mis”, schrijft columnist John Graat vandaag in de Trouw. “Van vertwijfeling had hij de ogen gesloten, van wanhoop de armen in de lucht gestoken. Hij hoorde de tribune honen, hetzelfde volk dat hem eens bejubelde. Hij liep toch nog een semi-ererondje, voor die oude fans. Voor de camera stamelde hij later dat dit wat ongepast was na een teleurstellende 3-3. Niemand had het over het droevige verdedigen van Boscagli.”

Afgelopen donderdag in Leicester kreeg Mvogo daarom de kans; Drommel is nu tweede doelman. “Moet hij nu mentale begeleiding krijgen? Dat is in het voetbal nog steeds iets voor watjes”, weet Graat. “Hij moet het alleen gaan klaren, dit gevecht met zijn hoofd, met de tijd en de ruimte, dat gapende gat van 2,44 bij 7,32 meter.”

‘Drommel zal wel verhuurd worden’

“De laatste tijd leek die bovenhoek zo onbereikbaar ver. En de bal deed nooit meer wat hij dacht. Dan gaat zelfs een jongen uit het Gooi twijfelen. Drommel wekt medelijden op, het ergste wat een topsporter kan overkomen. Hij is nu symbool voor het gekwakkel met keepers in ons land. Wekelijks ziet hij in de eredivisie het gestuntel van collega’s voorbijkomen. Bij PSV willen ze nu alweer een nieuwe ‘grote’ keeper aantrekken. Logisch. Zo gaat dat. Kijken of die gaat overleven. Zelf zal hij wel verhuurd worden, aan God weet wie..”

Zegeviert PSV met 3-0 tegen RKC? Waag een gokje bij bet365 (@7)!

Drommel wordt volgend seizoen verhuurd

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
821+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie