Steven Berghuis: “Streep eronder, klaar”

Foto: Steven Berghuis: “Streep eronder, klaar”

Oefenmeester Erik ten Hag haalde onlangs behoorlijk hard uit naar de Ajax-supporters wegens fluitconcerten aan het adres van Daley Blind. Steven Berghuis rept echter van een incident, zó massaal was het ook weer niet volgens de aanvaller annex aanvallende middenvelder.

Ten Hag zei na Groningen-uit (1-3 winst): “Ik denk dat er op de Nederlandse velden geen speler loopt met het palmares van Daley. Hij wordt dan zo bejegend en bekritiseerd door zijn eigen fans, dat vind ik ook niet kunnen. Daarin hebben we een les te leren vanuit het buitenland. Daar worden spelers met meer respect behandeld.”

Berghuis reageert nu in De Telegraaf: “Ik heb het tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord niet eens zo meegekregen eigenlijk. Daley heeft zich er waarschijnlijk meer aan gestoord. En terecht, want niet een speler hoort door zijn eigen fans te worden uitgefloten. Het is daarom prettig dat zo’n stemming snel kan omslaan. Uit bij FC Groningen hoorde ik bijvoorbeeld alweer worden gezongen dat Daley een echte Ajacied is.”

“Ik denk ook niet dat het fluitconcert in de ArenA tegen Daley persoonlijk was gericht”, vervolgt hij. “Het gaat om het moment. We waren uitgeschakeld door Benfica, stonden 1-2 achter tegen Feyenoord en dan verspeelt Daley net twee of drie ballen. Vervolgens uiten de fans hun frustratie. Het gaat er dan om dat je als team je ploeggenoot steunt. We hebben de overwinning eruit gesleept, dus streep eronder, klaar en volgende wedstrijd.”

Verdien 2.05 keer je inleg als Berghuis tegen Sparta scoort!

Ziet Berghuis het goed?

  • Ja
  • Nee
253+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie