Oranje Leeuwinnen evenaren recordzege: 12-0!

Foto: Oranje Leeuwinnen evenaren recordzege: 12-0!

De Oranje Leeuwinnen hebben vrijdagavond indruk gemaakt in de WK-kwalificatiefase. Het Nederlandse vrouwenteam evenaarde de eigen recordoverwinning ten koste van Cyprus: 12-0.

Cyprus wist het doel ruim twintig minuten schoon te houden, maar Vivianne Miedema wist uiteindelijk de ban te breken. Daarna ging het snel en al voor rust leidde Nederland met 5-0. Jill Roord zorgde voor het tweede en het derde doelpunt, waar Miedema vlak voor rust de vierde en de vijfde opeiste. Het Oranje-publiek in de Euroborg in Groningen begon dan ook te geloven in een recordoverwinning.

Al na een uur spelen had Nederland een 9-0 voorsprong te pakken. Lineth Beerensteyn maakte de zesde, waar Miedema en Roord ook nogmaals een doelpunt meepikten. Sherida Spitse zorgde in de zestigste minuut voor de 9-0 en dus was het niet de vraag óf de oranjehemden de dubbele cijfers zouden aantikken, maar hoe erg de schade zou gaan worden voor de arme vrouwen van Cyprus.

De 10-0 werd in de 69ste minuut een feit en wéér was Miedema trefzeker. De sterspeelster nam ook de elfde voor haar rekening, waarmee zij er dus zes maakte deze avond. Esmee Brugts tilde de stand naar 12-0, waardoor Nederland bijna een kwartier had om het record zelfs te verbeteren. Een dertiende treffer bleef ondanks verschillende mogelijkheden echter uit.

De Oranje Leeuwinnen nemen de koppositie zodoende weer over van IJsland. Nederland is nog wel in afwachting van het UEFA-besluit na de boycot van de wedstrijd tegen Wit-Rusland.

Scoreverloop: 1-0 (23′) Vivianne Miedema, 2-0 (26′) Jill Roord, 3-0 (34′) Jill Roord, 4-0 (41′) Vivianne Miedema, 5-0 (44′) Vivianne Miedema, 6-0 (53′) Lineth Beerensteyn, 7-0 (54′) Vivianne Miedema, 8-0 (56′) Jill Roord, 9-0 (60′) Sherida Spitse, 10-0 (69′) Vivianne Miedema, 11-0 (76′) Vivianne Miedema, 12-0 (77′) Esmee Brugts

Wedden op voetbalduels? Waag je gok via bet365!

Gaan de Oranje Leeuwinnen het EK halen?

  • Ja
  • Nee
51+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie