Aston Villa vs Tottenham Hotspur: vierde plaats eindelijk veroverd

Foto: Aston Villa vs Tottenham Hotspur: vierde plaats eindelijk veroverd

Aston Villa heeft geen al te beste reeks neergezet de afgelopen drie speeldagen. Het verloor van zowel West Ham, Arsenal als Wolverhampton Wanderers. Gerrard bevindt zich dus in geen al te beste situatie en is met zijn ploeg ondertussen naar de rechterkant van de tabel verdoemd. Conte daarentegen is aan de prestatie van de eeuw bezig, zo stelt hij zelf. Als hij met The Spurs vierde kan worden, zou hij dat een even grote prestatie vinden als kampioen spelen. Zal het hem toch nog lukken, nu Arsenal een belangrijke steek heeft laten vallen tegen Crystal Palace? 

Aston Villa: slechte vorm 

Aston Villa is op dit moment nog iets te veel de ploeg van ups en downs. In de laatste tien wedstrijden bijvoorbeeld verloor het vijf keer, won het vier keer en speelde het een keer gelijk. Opvallend is echter de sequentie van deze resultaten. Drie keer achter elkaar winnen met een clean sheet, en drie keer achter elkaar verliezen, bijvoorbeeld. Dat valt op en dat zal ook Gerrard niet ontgaan zijn. De opdracht zal dus zijn om het tij zo snel mogelijk te keren om zo niet nog plaatsen in de rangschikking te zakken. Tegen The Spurs zal dat echter allerminst een gemakkelijke opdracht zijn. 

Op zich heeft Gerrard al goede dingen laten zien met zijn ploeg. Met name de samenwerking tussen Coutinho, Ramsey en Watkins is opvallend te noemen. Ramsey kan veel meer de korte combinaties opzoeken in de zestien met Coutinho in de selectie en ook Digne vindt het wel fijn om met Coutinho op zijn kant te spelen. Die duikt immers regelmatig naar binnen, waardoor Digne veel ruimte krijgt om de ‘overlapping run’ te maken. Met de ‘kerstboomformatie’ van Gerrard, de 4-3-2-1, krijgen de backs überhaupt veel aanvallende mogelijkheden. Niet alleen Digne, maar ook Cash profiteert hier enorm van. 

Tottenham Hotspur: vierde plaats veroverd 

Het quasi-onmogelijke is gebeurd, of wat toch door veel mensen als onmogelijk werd beschouwd, inclusief Conte: The Spurs staan op de vierde plaats en kwalificeren zich op die manier dus voor de Champions League. Arsenal heeft wel nog een wedstrijd minder gespeeld, maar die hebben op hun beurt laten zien dat ze niet zo ongenaakbaar zijn als werd gedacht de laatste weken. Bovendien moet Arsenal nog tegen Chelsea, Manchester United en The Spurs zelf. 

Alles is dus nog mogelijk voor Conte en zijn manschappen, want qua programma valt het op zich wel mee. De enige verplaatsing die écht heel moeilijk zal worden, is die naar Liverpool.
Afgelopen speeldag wonnen The Spurs zelfs met 5-1. Met name het trio Kulusevski, Kane en Son begint wel te draaien, alsook de bijhorende flanken die tegenwoordig vooral bezet worden door Doherty en Reguilon. Het is heel duidelijk dat er vanuit stabiliteit en organisatie een aanval wordt opgezet. Veel mensen achter de bal, niet te hoog op het plein, en dan uitbreken met individuele klasse. Net daarom zijn The Spurs een van de enige ploegen die dit seizoen hebben kunnen winnen van Manchester City. Ze hebben niets liever dan dat er op hun zestien van links naar rechts wordt geswingd. 

Wedtip: Son scoort 

Son is een ‘big game player’, en het is een heel belangrijke wedstrijd. Eigenlijk wordt elke wedstrijd vanaf nu een beetje een mini-finale voor Conte en zijn jongens. Ze zullen het zo toch moeten aanpakken als ze effectief nog op een vierde plaats willen eindigen. Son zal daar ongetwijfeld een heel belangrijke rol in spelen, te beginnen bij de wedstrijd op Aston Villa. Dat hij scoort heeft een odd van 2,70. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Denk je dat Conte een Champions League ticket bemachtigt met de Spurs?

  • Ja
  • Nee
5+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:15
8+
Spaanse pers looft ‘magisch’ Real: ‘Madrid sterft nooit’
08:41
18+
‘Xavi moet snel definitief beslissen over Barça-toekomst’
08:21
218+
City accepteert CL-uitschakeling: ‘Cruijff zei ooit…’
07:50
2234+
Geflopte Ajacied na dramatisch duel uit selectie gezet
07:30
1576+
‘Feyenoord-assistent Hulshoff verlaat Feyenoord voor hoofdtrainerschap’
07:10
760+
‘ManCity wil Premier League-ster als vervanger De Bruyne’
23:45
31+
Sluw Real Madrid onttroont beter Man City na strafschoppen
23:17
365+
Van der Gijp velt vernietigend oordeel over Frenkie de Jong
22:50
52+
Bayern houdt hoop op prijs en haalt halve finale CL ten koste van Arsenal
22:23
133+
Feyenoord-revelatie voelde geen extra druk bij ‘leuke test’
21:56
189+
Scoutende Janssen verrast: ‘We kijken zelfs op dat niveau’
21:40
3443+
‘Erling Haaland maakt transfer van 175 miljoen’
21:19
242+
‘Ajax gaat op Spaanse toer: transferstrijd met Real Madrid’
20:54
127+
“Wij wonnen veel prijzen, maar dit Feyenoord is voetballend nóg beter”
20:29
278+
Tadic heeft slecht nieuws voor Ajax- en Twente-fans: “Dit zijn de beste”
20:03
27+
Dit zijn de opstellingen van de twee Champions League-krakers woensdagavond
19:39
127+
Hazard doet boekje open: “Vroeg aan ploeggenoten mij de bal niet te geven”
19:16
72+
Van Mosselveld nieuwe algemeen directeur van FC Groningen
19:00
514+
Joey Veerman naar Real Madrid | Stalen Snor #54
18:49
8388+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie