‘Götze heeft spijt van beslissing’

Foto: ‘Götze heeft spijt van beslissing’

We zijn inmiddels wel gewend geraakt aan het feit dat Mario Götze in de Eredivisie voetbalt. De aanvallende middenvelder werd verrassend door PSV opgepikt vorige zomer. Met een contract tot 2024 ligt de middenvelder nog lang vast. Götze had echter in een eerder stadium een andere keuze moeten maken, vindt hij zelf.

Nadat zijn contract in 2016 afliep bij Bayern München, had de kleine aanvallende middenvelder veel keuze om zijn carrière te vervolgen. Götze koos voor een terugkeer op het oude nest bij Borussia Dortmund, de club waar hij onder Jürgen Klopp zijn grote doorbraak in het internationale voetbal doormaakte. 

Götze

Hoewel Götze inmiddels in de vergetelheid was gedoken door zijn blessures, herinnerde Klopp zich de kwaliteiten van de spelmaker nog wel. In 2016 deed Liverpool Götze een contractvoorstel, maar de Duitse aanvallende middenvelder zag een overstap naar Engeland destijds niet zitten. 

“We (Klopp en Götze, red.) hebben altijd contact gehouden”, zegt Götze in gesprek met Daily Mail. “En er is inderdaad over een transfer naar Liverpool gesproken destijds.” Götze koos echter voor een contract bij Borussia Dortmund, waarna hij naar PSV vertrok. 

Klopp

“Of ik spijt heb dat ik niet naar Liverpool ben gegaan?”, vraagt Götze zich hardop af. “Toen niet, maar als je mij het met de wijsheid van nu vraagt, dan misschien wel. Ik had naar Liverpool moeten gaan, dat is voor mij wel duidelijk. Naar Dormund gaan, dat was een verkeerde beslissing.”

Wellicht dat het nog van een samenwerking komt in de toekomst. Götze heeft Klopp nog steeds hoog zitten. “Klopp heeft als trainer de grootste impact op mijn carrière gehad”, stelt Götze. “Hij is veeleisend en vastberaden, hij kan je vriend zijn maar ook enorm hard. Hij zet je aan tot grootse prestaties. Dat lukte bij Borussia Dortmund en dat lukt hem nu ook bij Liverpool. Samen met Pep Guardiola is hij een belangrijke invloed geweest.”

Götze doelpuntenmaker tegen Leicester City? De odd is minimaal 4.5x!

Maakt Götze nog één toptransfer?

  • Nee, denk het niet
  • Ja, hij is goed genoeg
  • Nee, blijft bij PSV
1329+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie