‘Nieuw keepersdrama bij PSV’

Foto: ‘Nieuw keepersdrama bij PSV’

Joël Drommel had zijn eerste seizoen in de Nederlandse top waarschijnlijk anders voorgesteld. De doelman was bij FC Twente een zeer betrouwbare sluitpost die punten pakte voor zijn ploeg, maar bij PSV is de doelman op dit moment de speler die ervoor zorgt dat er puntverlies geleden wordt .

Tegen zijn oude club FC Twente ging het na lange tijd opnieuw mis voor de doelman. Met twee grote fouten leidde Drommel een snelle 3-0 achterstand in tegen Twente. Daar kwam PSV niet meer bovenop: de Eindhovenaren kwamen nog terug naar 3-3, maar zagen Ajax door een overwinning wel uitlopen naar vier punten. 

PSV

Dat zijn dure blunders in de strijd om de prijzen, weet ook Roger Schmidt. De trainer zou een keeperswissel aan het overwegen zijn. Eerder deed Schmidt dat ook al voor een zeer belangrijke wedstrijd van PSV. Voor het thuisduel tegen AZ werd Drommel gepasseerd en speelde Yvon Mvogo op doel. Beter werd de situatie niet: de Zwisterse doelman ging óók in de fout en bezorgde AZ zo de overwinning (2-1, red.). 

Schmidt wil niet zeggen wie er doelman wordt in de Conference League-wedstrijd tegen Leicester City. Schmidt: “We gaan het zien. Ik ga de opstelling niet bekendmaken. Ik heb met hem gepraat en Joël is erg teleurgesteld na zaterdag. Het was voor hem een grote wedstrijd en bovendien de eerste keer dat hij daar terug was. In dat soort situaties wil je op topniveau spelen en dat was hij niet. Hij moet mentaal sterk zijn, dat hoort als keeper.” 

Roger Schmidt

Het hoort er volgens Schmidt allemaal bij. “Dat is een van de uitdagingen van een doelman. Het is telkens weer een mentale test, waarin hij zich moet ontwikkelen. Druk hebben alle spelers en een doelman zeker.” Helemaal zeker van zijn plaats is Drommel dus niet. Kan Schmidt gaan wisselen? “Dat kan, omdat je het ook moet doen als een keeper een rode kaart krijgt. Maar ik vertel niks over de opstelling.”

Los van de doelmannenkwestie zal PSV scherp moeten zijn tegen Leicester City. Schmidt: “Het is een Premier League-ploeg en geen gemiddeld team, maar een topteam. Ze hebben wat blessures en zitten even niet op hun topniveau, maar het is wel een van de topteams. Vorig seizoen wonnen ze FA Cup en we verwachten een heel moeilijke wedstrijd. Zij hebben meer individuele kwaliteiten, maar met onze teamconnectie en tactiek moeten we het verschil maken. Zaterdag hebben we laten zien hoe goed en hoe slecht we kunnen spelen.”

Wint PSV van Leicester? De odd is 3.2x!

Wie is de beste keeper voor PSV?

  • Joël Drommel
  • Yvon Mvogo
  • Geen van beide
226+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:50
6+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
45+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
461+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
1868+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
741+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
158+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
65+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
110+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
619+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
146+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
582+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
654+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
455+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
49+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
157+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
39+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
508+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
113+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie