Ronaldinho: ‘Hij is echt een aanwinst voor Barcelona’

Foto: Ronaldinho: ‘Hij is echt een aanwinst voor Barcelona’

Ronaldinho hoopt dat zijn landgenoot Raphinha komende zomer de overstap maakt van Leeds United naar Barcelona. De Braziliaan staat al geruime tijd in belangstelling van Barca, maar de Engelse Premier League-club wil de aanvaller niet zomaar laten gaan.

De oud-voetballer van Barcelona ziet dat zijn oude werkgever weer aan het opkrabbelen is onder leiding van Xavi. Ronaldinho zegt tegen Radio Marca dan ook de hand te zien van oud-ploeggenoot. “Ik ben heel blij voor hem. Ik hoop dat hij zo doorgaat en elke dag beter wordt.” Ronaldinho zag in zijn tijd als speler van Barcelona al dat er een groots trainer in Xavi schuilt. “Je kon al zien dat hij dit pad zou bewandelen, want als speler keek hij al als een trainer naar het voetbal. Hij begrijpt heel goed hoe het spel werkt.”

Uitstekende aankoop

In het huidige Barcelona mag de oud-spelmaker graag kijken naar het Spaanse talent Pedri. “Hij is ontzettend goed en heeft veel kwaliteiten. Hij gaat geschiedenis schrijven.” Ronaldinho zou daarnaast graag zien dat zijn landgenoot Raphinha volgend seizoen in Camp Nou speelt. “Hij heeft veel kwaliteit. Iedereen ziet waartoe hij in staat is. Ze zeiden aanvankelijk dat hij geen grote toekomst zou hebben, maar naar verloop van tijd begon hij erg goed te spelen en nu herkent iedereen zijn kwaliteiten.” 

Barcelona pakt de winst bij Levante. Pak 1.40 keer je inzet!

Is Raphinha een goede aankoop voor Barcelona?

  • Ja
  • Nee
22+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie