Aad de Mos voorspelt Oranje-nachtmerrie op WK

Foto: Aad de Mos voorspelt Oranje-nachtmerrie op WK

Kijk je naar de verschillende WK-groepen, dan is de verleiding groot om te roepen: het Nederlands elftal heeft makkelijk geloot. Aad de Mos is het daar echter totaal niet mee eens: hij ziet Qatar, Ecuador en Senegal als zéér geduchte tegenstanders.

In de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com rept de oud-trainer van ‘een vervelende loting’. “Want het zijn zogenaamd kleine landjes”, zegt hij. “En dus kun je veel fouten maken. Bovendien zou de motivatie weleens kunnen ontbreken… Gelukkig is de laatste wedstrijd misschien niet meer beslissend, want als die beslissend zou zijn is het nog gevaarlijk ook. Kijk naar Qatar, dat heeft een heel goed elftal. Kijk maar naar de resultaten. Weinig mensen kennen Qatar, maar ik heb daar wel een paar keer tegen mogen spelen. De omstandigheden zijn altijd in het voordeel van Qatar. Ze hebben ook veel goede jonge topspelers die al heel vroeg hun paspoort hebben ingeleverd en Qatarees zijn geworden.”


“Ik neem een groot voorbeeld aan Xavi. Xavi heeft gewerkt bij Al Sadd in Qatar, heeft daar wonderschoon voetbal gespeeld en heeft de spelers ook allemaal een pluim gegeven. Die zijn tactisch heel goed geschoold. De meeste internationals spelen al heel lang in Qatar. Ook de uitslagen zijn vrij goed.” Daar komt bij: “Senegal is ‘Het Zwarte Beest’, daar wint Nederland niet van. Daar ben ik van overtuigd.”

‘Media hebben geen helikopterview’

De Mos roept de vaderlandse journalistiek tot de orde: “Laten we eerst eens kijken of je die groepsfase doorkomt. Ecuador, daar praat ook niemand over, maar als je in de groep van Zuid-Amerika vierde wordt dan heb je een goed elftal, neem dat maar van mij aan. Dus de meeste mensen en ook de media, die hebben geen helikopterview. Wat kennen wij van het internationale voetbal? Alleen maar de Nederlandse competitie. Zelfs de Belgische competitie kennen ze vaak niet eens. En dan is het alleen maar Spanje of Paris Saint-Germain. Omdat dat veel wordt uitgezonden. Voor de rest weten ze weinig van het internationale voetbal. Maar ik kan je voorspellen dat Nederland de borst nat kan maken in Qatar.”

Oranje speelt de openingswedstrijd van het WK en de Hagenaar verwacht een drama: “Je hoeft geen kenner te zijn om te weten dat Senegal een levensgevaarlijke tegenstander is. Ik kan me nog een WK herinneren met Senegal die een openingswedstrijd won tegen Frankrijk met 1-0. Ik zet mijn geld op Senegal, dan kan ik er veel geld voor terugkrijgen.”

Verdien 5 keer je inleg als Senegal inderdaad wint!


Twee Viertje met Aad

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een nieuwe podcast van OnlineWedden24.com én SoccerNews.nl. In de podcast laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over actuele voetbalwedstrijden en geeft hij adviezen over welke ploegen de meeste kans hebben om te winnen. De veertiende aflevering van Twee Viertje met Aad kun je HIER beluisteren!

Heeft Aad gelijk?

  • Ja
  • Nee
1140+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:40
0+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
24+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
8+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
199+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
88+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
58+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
35+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
415+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
157+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
42+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
222+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
81+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
119+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
589+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
268+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
332+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
1356+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
190+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8646+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
2052+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie