De Bruyne bezorgt City minimale voorsprong in CL-kraker

Manchester City maakt nog altijd kans op de eerste Champions League-trofee uit de clubgeschiedenis. De verliezend finalist van vorig seizoen klopte Atlético Madrid dinsdagavond met 1-0.

Het spelbeeld in het Etihad Stadium zal voor niemand een grote verrassing zijn geweest. Manchester City domineerde, waar Atlético Madrid zich vooral focuste op het tegenhouden. Het elftal van manager Pep Guardiola zorgde voor een serieuze omsingeling van het vijandelijke strafschopgebied, maar doelman Jan Oblak werd nauwelijks getest. Hij redde op een vrije trap van Kevin De Bruyne, die eerder tevergeefs om een penalty schreeuwde.

In de tweede helft kreeg ook Raheem Sterling geen strafschop na een valpartij in het Madrilense strafschopgebied. Een frustrerende avond dreigde voor Manchester City (met Oranje-international Nathan Aké), maar na precies zeventig minuten werd de verdiende voorsprong dan toch een feit. Phil Foden zorgde voor het voorbereidende werk en nu wist De Bruyne wel succesvol af te ronden: 1-0.

City kreeg de kans om de uitgangspositie voor de return te versterken. De Bruyne werd echter gestuit door de defensie van Atlético, dat daardoor met een minimale achterstand de tweede onderlinge wedstrijd tegemoet gaat. Dat affiche staat voor volgende week woensdag op de agenda.

Scoreverloop: 1-0 (70′) Kevin De Bruyne

Wint City van Liverpool? De odd is 2.00!