Heitinga ziet geniale spelmaker tot bloei komen

Foto: Heitinga ziet geniale spelmaker tot bloei komen

Mohamed Ihattaren maakte maandagavond zijn opwachting in de basis van Jong Ajax. De ploeg van trainer John Heitinga versloeg in eigen huis Top Oss met 4-1. Ihattaren liet zich gelden met een assist en een fraai doelpunt. Heitinga was dan ook tevreden over het vertoonde spel van zijn pupil.

De trainer van Jong Ajax zag bij tijd en wijle dan ook de genialiteit terug in het spel van de aanvallende middenvelder. Heitinga weet dan ook te vertellen dat het voor een terugkeer op het hoogste niveau niet aan de voetbalkwaliteiten ligt van Ihattaren. Tegenover de camera’s van ESPN geeft Heitinga aan dat het eerste doelpunt van Ihattaren als een soort bevrijding voelde. “Niet alleen voor mij, maar voor iedereen.” De oefenmeester hoopt dan ook dat het een opmaat naar meer is. “Kijk, we hopen allemaal natuurlijk dat hij uiteindelijk de verantwoordelijkheid gaat pakken.” Heitinga ziet progressie, maar weet dat de voormalig PSV-speler nog een lange weg te gaan heeft. “Hij moet straks weer de volgende stap weer gaan maken, maar ik blijf het zeggen, geef hem wat tijd.”

Vraagtekens bij terugkeer aan de top

In het praatprogramma Voetbalpraat van ESPN zet AD-journalist Sjoerd Mossou echter vraagtekens bij een eventuele terugkeer van Ihattaren in de top van het voetbal. “Je ziet op dat niveau gelijk dat hij goed kan voetballen aan de bal. Maar hij is duidelijk nog te zwaar. Dat blijft merkwaardig voor een jongen van zijn leeftijd. Dan ga je je automatisch afvragen: ben je dan wel geschikt voor de top? Dat hij aan de bal handig is en meer kan dan een gemiddelde Keuken Kampioen Divisie-speler, dat is volkomen helder”

Ajax en Sparta komen beide tot scoren. Pak 2.05 keer je inzet!

Gaat Ihattaren slagen bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
203+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie