“Allang geen herenclub meer, wat een afschuwelijk seizoen”

Foto: “Allang geen herenclub meer, wat een afschuwelijk seizoen”

Sparta strijdt nog altijd volop tegen degradatie en werd eerder deze week ook nog eens geconfronteerd met het feit dat de namen van Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers opgedoken zijn in een onderzoek naar de illegale gokwebsite EdoBet, van de Haagse godfather Piet S. Het doet pijn bij oer-Spartaan Hugo Borst.

Borst opent zijn column in het Algemeen Dagblad vandaag: “Een gokje wagen is best leuk. Maar als het schimmig wordt niet. Wie wat waar inzet wordt in dit land gelukkig goed geregistreerd. Dik een jaar geleden gingen er alarmbellen af omdat er flinke sommen geld waren ingezet op een gele kaart van Tom Beugelsdijk. Die zou hij moeten gaan krijgen tijdens Sparta-PSV. En ja hoor, de centrale verdediger hield die avond op het middenveld volstrekt onnodig een tegenstander vast. De scheidsrechter, Bas Nijhuis, bepaald geen kaartentrekker, kon niet anders: geel. Drie gokkers wonnen er een lekker centje mee, van wie eentje 13.000 euro.”

Borst hield zelf ‘een rotgevoel over’ aan die prent van Beugelsdijk. “Hoe goed hij ook speelde, konden we wel onvoorwaardelijk op hem bouwen? Hem is herhaaldelijk en door verschillende clubmensen gevraagd of hij iets met illegaal gokgedrag te maken heeft. Hij is zelfs door de politie verhoord. Beugelsdijks antwoord was altijd: nee, niks mee te maken.” Inmiddels weten we beter: Beugelsdijk was – net als ploeggenoot Meijers – aandeelhouder in EdoBet. “Toen ik dat nieuws las was het 1 april en meteen wist ik: dit is verdomme geen grap, dit is knappe onderzoeksjournalistiek”, beseft Borst.

‘Sparta is allang geen herenclub meer’

“Henk Fraser liet Beugelsdijk gisteren gewoon invallen tegen Heerenveen. Hij en de spelers vertrouwen Beugelsdijk. Ik hoop dat ze gelijk hebben. Ik denk alleen maar: wij zijn toch die club van stand? Ik vraag me af of ik de enige Spartaan ben die zich nu achter de oren krabt, of die twijfels heeft? Die argwaan, die twijfel, het verscheurt me. Het is onvergelijkbaar met de zaak Rai Vloet (Heracles), maar het ging wel over fatsoen: in Almelo waren het de supporters die het kapotte morele kompas van de clubleiding herstelden. De supporter eisten het vertrek van Vloet. Ook onvergelijkbaar (maar toch weer wel een beetje): NAC Breda. Ze willen de club niet verpatsen aan de City Football Group en komen in opstand. Volgens mij zijn wij allang geen herenclub meer. Wat een afschuwelijk seizoen”, treurt de columnist tot slot.

Op legale wijze een gokje wagen? Dat kan, bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Beugelsdijk moet niet meer opgesteld worden

  • Eens
  • Oneens
33+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
38+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
47+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
20+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
37+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
248+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
49+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
86+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
207+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
77+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
731+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
157+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
44+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
341+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
745+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
196+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
320+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
332+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie