Voetbalwereld leeft mee met van Gaal: ‘Blijf sterk Louis’

Foto: Voetbalwereld leeft mee met van Gaal: ‘Blijf sterk Louis’

Louis van Gaal lijdt al geruime tijd aan een agressieve vorm van prostaatkanker. Dat maakte de bondscoach van het Nederlands elftal zondagavond bekend in het RTL-programma Humberto. Het vreselijke nieuws dat Van Gaal bekend maakte zorgde voor een schok in de sportwereld. Er komen dan ook veel steunbetuigingen vanuit de sportwereld.

Van Gaal, die tussen 2014 en 2016 actief was bij Manchester United, wordt gesteund door de Premier League-club. “Iedereen bij Manchester United staat volledig achter onze voormalige manager Louis van Gaal in zijn strijd tegen kanker. We wensen je kracht en moed, Louis” Ook zijn voormalig Spaanse werkgever FC Barcelona laat van zich horen op Twitter. “Onze gedachten en gebeden gaan uit naar onze voormalige manager Louis van Gaal, die is gediagnosticeerd met prostaatkanker. Blijf sterk Louis en zorg dat je snel weer beter bent.”

Wilskrachtige Van Gaal

Eind 2020 werd de ziekte prostaatkanker bij Van Gaal ontdekt, zo vertelde de bondscoach tijdens de uitzending van Humberto. Van Gaal onderging vanaf 2021 behandelingen aan de ziekte en vertelde inmiddels al 25 keer bestraald te zijn geweest. De ziekte weerhoudt de bondscoach er niet van om naar het WK af te reizen in Qatar. “Ik heb ongelooflijk veel wilskracht om door te gaan. Deze spelersgroep is een cadeautje op latere leeftijd.”

Zie jij Manchester United winnen op bezoek bij Everton? Dan pak jij 1.75 keer je inzet!

Gaat Nederland het WK winnen?

  • Ja
  • Nee
90+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie