Late bevlieging Eagles zorgt voor zege in IJsselderby

Go Ahead Eagles is bijna zeker van handhaving in de Eredivisie. Lange tijd zag het ernaar uit dat de IJsselderby tegen PEC Zwolle in 0-0 zou eindigen, maar in de blessuretijd besliste een fraai zondagsschot van Philippe Rommens het duel.

De derby eerder dit seizoen werd een prooi voor Go Ahead Eagles (1-0) en dus was PEC Zwolle tot op het bot gemotiveerd om dat in eigen huis recht te zetten. De Zwolse hekkensluiter heeft dringend behoefte aan punten en het bijna veilig Eagles wilde maar wat graag de aartsrivaal verder in de zorgen drukken. De bezoekers begonnen het beste in een levendige openingsfase en misten een aantal kansen. Binnen tien minuten gevaar aan de andere kant, maar Djavan Anderson mikte op de lat. In de dertiende minuut was het eerbetoon aan de broers Torunlar, afgelopen weken om het leven gebracht in de McDonalds van Zwolle, indrukwekkend te noemen. Na een klein half uur spelen een van de grootste mogelijkheden van de wedstrijd. Aanvaller Isac Lidberg stond helemaal vrij om binnen te koppen, maar kreeg de bal naast.

Tweede helft

Eagles bleef iets beter in het eerste bedrijf, al kon de ploeg van Kees van Wonderen dat niet uitdrukken in de stand. PEC mocht niet mopperen over de brilstand in de rust. De tweede helft begon aanvankelijk rustig. Iets te rustig moeten een aantal supporters hebben gedacht, die achter het doel van Eagles-keeper Andries Noppert blauwgekleurd vuurwerk afstaken. Doordat het over heel het stadion verspreidde legde scheidsrechter Danny Makkelie het spel zo’n vier minuten stil. Toen de rook was weggetrokken konden de spelers weer verder.

In het laatste half uur waren het De Blauwvingers die het gaspedaal intrapten. Daishawn Redan schoot net naast en een treffer van Gervane Kastaneer werd afgekeurd, omdat hij ver buitenspel stond. Zo bleef hij op nul treffers staan dit seizoen. Vervolgens golfde het spel weer iets meer op en neer en hoopte Eagles stiekem ook nog op de drie punten. De Deventenaren kregen op het middenveld zeeën van ruimte, maar profiteerden daar niet van. Toen iedereen het gelijkspel zo’n beetje wel had geaccepteerd, sloegen de bezoekers alsnog toe. Philippe Rommens haalde van buiten de zestien uit met links en vond knap de kruising. Zwolle in rouw en Eagles kon juichen.

In de absolute slotfase liet de harde kern van de thuisploeg zich weer van zijn slechtste kant zien door van alles richting Noppert te gooien. Eagles won ieder geval en komt op 33 punten en lijkt daarmee zo goed als veilig. PEC likt de wonden en blijft onderaan staan.

Scoreverloop: 0-1 (90+3) P.Rommens

Leuke IJsselderby?

21+ Votes

17:50
33+
Gio vol lof over Ajax-kandidaat: “Hij maakt spelers beter”
17:31
35+
‘Barça veegt bod van 60 miljoen van tafel’
17:11
48+
Wereldsterren in actie bij Ajax Legends tegen BIF All Stars: wedstrijd met fraai doel