Ten Hag: “We mogen het niet zover laten komen”

Foto: Ten Hag: “We mogen het niet zover laten komen”

Ajax heeft weer wat ademruimte op de Eredivisie-ranglijst. De Amsterdammers wonnen met 3-1 van FC Groningen, terwijl PSV in Enschede niet verder kwam dan 3-3 tegen FC Twente. Erik ten Hag rekent zich echter nog niet rijk voor het landskampioenschap. 

“Dit weggeven kan nog, maar we mogen het niet zover laten komen”, stelt de trainer in het Algemeen Dagblad. Ajax zit in een goede uitgangspositie volgens de coach, maar is er nog niet. “We zitten in de slotfase van de competitie. Het is iedere wedstrijd knokken voor de punten, aangezien niet één wedstrijd gemakkelijk is. Alles is nu een finale.” 

Dat geldt niet alleen voor Ajax en PSV, maar ook voor hun tegenstanders. Ten Hag: “Clubs strijden tegen degradatie, voor play-offs of voor direct Europees voetbal. Als je dan niet honderd procent gefocust aan de start komt, ga je schade oplopen. Dan kan het heel snel weer veranderen.”

Davy Klaassen is het met zijn trainer eens. “Als PSV verliest, is dat nog niet de beslissing, maar het is wel altijd lekker als de concurrentie punten verspeelt. Maar je hebt vandaag ook weer kunnen zien dat je elke wedstrijd scherp moet zijn. Anders kun je zomaar drie puntjes inleveren.”

Ten Hag wil voorkomen dat zijn elftal (grote) voorsprongen uit handen geeft, zoals bijvoorbeeld tegen RKC Waalwijk gebeurde. “Het is aan ons om die mentaliteit wel te tonen en de spirit te behouden. Als we zo de wedstrijden aangaan, en van wedstrijd tot wedstrijd leven, zullen we zien waar we aan eind van het seizoen staan. Maar het is duidelijk wat ons doel is: dat is natuurlijk de titel.”

Wedden op wedstrijden van Ajax en PSV doe je bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Wie wordt er kampioen?

  • Ajax
  • PSV
152+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie