Topdrie KKD wint niet, Ihattaren maakt eerste Ajax-minuten

De topdrie van de Keuken Kampioen Divisie heeft vrijdagavond averij opgelopen. Koploper FC Emmen speelde met 1-1 gelijk bij De Graafschap, waar FC Volendam en Excelsior zelfs onderuit gingen.

FC Emmen wist dat het een lastige avond tegemoet zou gaan in Doetinchem. Dat bleek in de praktijk, aangezien Joey Konings de 1-0 tegen de touwen kopte en Giovanni Korte zelfs een kans op een tweede goal voor De Graafschap onbenut liet. De koploper leek zodoende met een achterstand de rust in te gaan, ware het niet dat smaakmaker Rui Mendes kort voor rust plotseling voor de 1-1 zorgde.

De Graafschap en FC Emmen hielden elkaar ook na rust in evenwicht. Beide teams kregen mogelijkheden om er met de zege vandoor te gaan, maar aan de 1-1 stand kwam geen verandering meer. Het elftal van Dick Lukkien zal desondanks tevreden naar de ranglijst kijken.

Klap voor Volendam en Excelsior

FC Volendam zou bij winst op vier punten achterstand komen en dat met een duel tegoed, maar het elftal van Wim Jonk is het momenteel even kwijt. Na de recente dompers ging het thuis tegen TOP Oss opnieuw fout. Joshua Sanches bracht de Ossenaren aan de leiding in Volendam, waar Dean Guezen er 0-2 van maakte. Martijn Kaars bepaalde in extra tijd de eindstand op 1-2.

Excelsior kreeg zelfs een pak slaag bij Almere City FC, dat in de vierde periode de smaak te pakken heeft. Het elftal van Alex Pastoor boekte een afgetekende 3-0 zege op de Kralingers. Jeffry Puriel, Ilias Alhaft en Lance Duijvestijn maakten tussen de 51ste en 69ste minuut het verschil.

Ihattaren maakt eerste Ajax-minuten

Mohamed Ihattaren heeft vrijdagavond in het Rat Verlegh Stadion zijn debuut gemaakt in Amsterdamse dienst. De aanvallende middenvelder mocht gedurende de tweede helft invallen namens Jong Ajax. Hij maakte een gretige indruk, maar kon ondanks dreigende acties de 0-0 eindstand tegen NAC Breda niet voorkomen.

ADO geeft VVV pak slaag

VVV-Venlo en ADO Den Haag speelden vorig seizoen nog in de Eredivisie, maar een treetje lager lukt het ook dit seizoen niet voor de Venlonaren. De onderlinge wedstrijd werd een simpele prooi voor de Haagse formatie: 0-5. Thomas Verheydt scoorde drie keer, waar Sem Steijn en Ricardo Kishna ook een doelpunt meepikten.