Van Nistelrooy doet PSV-onthulling

Foto: Van Nistelrooy doet PSV-onthulling

Ruud van Nistelrooy is vanaf volgend seizoen de hoofdtrainer van PSV. De voormalig topaanvaller, die onder andere clubs als Manchester United en Real Madrid op zijn CV heeft staan, neemt een aantal bekende namen mee voor zijn technische staf. Ook treft de Nederlander een hoop bekende gezichten uit het tijdperk Cocu, maar onthult ook één nieuw gezicht. 

De aanstelling van Marcel Brands was doorslaggevend voor de aanstelling van Van Nistelrooy. “Brands kwam als een duveltje uit een doosje”, zei de trainer van Jong PSV daarover. “Hij vertelde me dat ik met het traject dat ik doorlopen had klaar was om bij PSV 1 aan de slag te gaan. Hij spiegelde me voor dat ik twee jaar assistent was geweest bij Oranje, op een EK had gestaan en als assistent van Phillip Cocu fungeerde. Brands stelde: ‘wat kun je nog meer doen?”

Van Nistelrooy

Brands trok de oud-topspits uiteindelijk over de streep. “Dat hij dat zegt met zijn ervaring en kennis doet me enorm goed. Het was het laatste zetje. Gerbrands heeft me de afgelopen negen jaar op De Herdgang steeds meegenomen en gezegd: ‘Ooit ga jij de hoofdtrainer van PSV worden’. Elke keer kom je daar dan een stukje dichterbij.”

Van Nistelrooy weet waar hij als trainer voor staat. “Ik blijf als trainer mezelf en ga praten vanuit mijn eigen overtuiging hoe je topsport moet beleven. Dat ga ik overbrengen op de spelers. Ik ken veel mensen uit de staf van mijn periode met Cocu. Dat zijn toppers. Dat geeft vertrouwen dat er bij PSV iets moois neergezet kan worden.”

Het vertrouwen vanuit de clubleiding is groot. Van Nistelrooy mocht zijn eigen technische staf samen stellen. André Ooijer, die op dit moment assistent-trainer van Roger Schmidt is, blijft aan bij de club. Fred Rutten wordt zoals bekend de assistent, terwijl Guus Hiddink als klankbord gaat fungeren. 

Javier Rabanal

Van Nistelrooy heeft echter nóg een trainer die hij toevoegt aan zijn staf: Javier Rabanal, een Spaanse veldtrainer. “Ik voeg met Javier Rabanal een Spaanse trainer aan de staf toe. Ik weet uit mijn tijd bij Real Madrid en Malága hoe belangrijk het is om een bepaald type veldtrainer te hebben.”

Zo hoopt Van Nistelrooy te bouwen aan het PSV-succes van morgen. De trainer heeft een duidelijk idee hoe dat mogelijk is. “Vanuit een bepaalde stijl, waarin ik geloof. Uit ambitie, geloof en vechten voor de club kan een energie ontstaan waarmee we veel kunnen bereiken.” 

Pakt Twente een punt tegen PSV? De odd is 3.75!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Van Nistelrooy gaat slagen bij PSV

  • Ja
  • Nee
206+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie