Van Gaal gaat los over Bergwijn

Foto: Van Gaal gaat los over Bergwijn

Louis van Gaal liet zich tussen neus en lippen door zorgelijk uit over het aantal speelminuten van de Nederlands internationals bij hun club. Grote namen zoals Memphis Depay (FC Barcelona) en Georginio Wijnaldum (PSG) komen niet in de grote plannen van hun clubtrainers voor. 

Oranje-uitblinker Steven Bergwijn past ook in dat rijtje. De vleugelaanvaller was met drie doelpunten in de afgelopen twee interlands van grote waarde voor het team van Louis van Gaal. Bij Tottenham Hotspur doet Antonio Conte vrijwel geen beroep op hem. 

Steven Bergwijn

Dat baart Van Gaal zorgen, zo vertelt hij aan het Algmeen Dagblad. “Ik hoop dat hij speelminuten gaat maken. Hij heeft nu drieënhalve wedstrijd meegedaan bij mij en altijd goed gefunctioneerd. En hij maakt doelpunten”, stelt de bondscoach. 

Daarmee lijkt Bergwijn wel een andere speler dan we kennen. Van Gaal beaamt dat: “Normaal is hij geen goalgetter, maar bij mij is hij een goalgetter. En wat voor een doelpunten. Hij maakt ook nog eens heel mooie goals. Ik hoop wel dat hij meer speelminuten gaat maken bij zijn club, anders krijgt hij het gewoon moeilijk.”


Louis van Gaal

Dat geldt voor meer spelers bij Oranje, iets waar Van Gaal zich zorgen over maakt. “Wat ik deze week gedaan heb, is tegen alle wetten in. Memphis opstellen, die de afgelopen twee maanden geen negentig minuten heeft gespeeld, Bergwijn, voor wie hetzelfde geldt, en ook Nathan Aké, die weinig heeft gespeeld. Dat gaat tegen ieder principe van mij in.” 

Er zit voor Van Gaal niets anders op dan zich aan te passen aan de nieuwe situatie. “Dat principe moet ik laten varen omdat de topclubs, waar deze jongens ook spelen, ongelofelijk grote selecties hebben waardoor niet iedereen aan bod komt. Maar ik hoop dat Bergwijn door deze doelpunten nu wel aan bod komt.”

Wint Tottenham van Newcastle United? De odd is 1.5x!

Bergwijn gaat door Oranje meer spelen bij Tottenham

  • Ik denk het wel
  • Ik denk het niet
379+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie