Kentering bij Van Nistelrooij: “Ik dacht: ik wil dit, kan dit, ga dit doen”

Foto: Kentering bij Van Nistelrooij: “Ik dacht: ik wil dit, kan dit, ga dit doen”

Bij de aankondiging van het vertrek van Roger Schmidt als trainer van PSV, waren alle ogen meteen gericht op Ruud van Nistelrooij. De coach van Jong PSV twijfelde en dacht niet klaar te zijn voor de vacature bij de hoofdmacht. Daar komt hij nu op terug.

De Brabander gaf bij de eerste gesprekken aan minimaal nog een jaar bij te beloften te willen blijven. “In het gesprek met Toon Gerbrands en John de Jong had ik nog niet wat ik nu wel heb’, laat Van Nistelrooy weten aan PSV TV. “Daarna zag je namen voorbij komen van mogelijke kandidaten. En toen dacht ik: hmm… kl*te.”

“Duizend procent”

“Ik dacht toen meteen: als er nog een moment komt, dan is het duizend procent dat ik het ga doen. Toen merkte ik voor het eerst: ik wil dit, ik kan dit, ik ga dit doen. De volgende kans ga ik pakken”, vervolgt de topschutter van weleer. “En toen kwam als een duveltje uit een doosje Marcel Brands, toen bekend werd dat hij algemeen directeur werd. Ik heb goede gesprekken met hem gevoerd en toen is het vuur gaan branden.”

Brands was er van overtuigd dat Van Nistelrooij er klaar voor is. “Hij heeft me mijn cv voorgehouden. ‘Je hebt twee jaar het Nederlands elftal gedaan, als assistent van Guus Hiddink. Je bent als assistent naar het afgelopen EK gegaan, je bent assistent van Phillip Cocu geweest, je hebt drie jaar Onder-19 gedaan en een jaar Jong PSV. Wat ga je nog meer doen waardoor je dichter bij het eerste komt?’ Het is het laatste zetje geweest”, besluit Van Nistelrooij.

PSV kampioen dit seizoen? De odd staat momenteel op 5!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Denk je ook dat hij er klaar voor is?

  • Ja
  • Nee
53+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie