Dortmund geeft update over Haaland-transfer

Foto: Dortmund geeft update over Haaland-transfer

Wie zal de strijd om Erling Haaland winnen? Het is één van de vragen die de komende maanden de transferrubrieken zal domineren, want door een clausule in zijn contract kan de Noorse doelpuntenmachine straks voor 75 miljoen euro vertrekken bij Borussia Dortmund. Zo’n beetje elke Europese grootmacht werd in het voorbije jaar al aan Haaland gelinkt. 

De strijd lijkt echter vooral te zullen gaan tussen Real Madrid, Manchester City en FC Barcelona, dat financieel wel in een zwakkere positie zit dan zijn twee concurrenten. Het wordt uitkijken welke club erin zal slagen om Haaland en zijn entourage te overtuigen. Volgens veel berichten zou de transfer één van de komende weken al afgerond moeten worden, maar bij Dortmund weten ze nog van niets. 

“We weten momenteel niets specifieks over de voorkeur van de speler zelf. En ook is er niemand die ons officieel benaderd heeft”, verklaart algemeen directeur Hans-Joachim Watzke immers aan BILD. “Maar als Manchester City plots komt, kunnen we daar niet financieel mee wedijveren”, moet hij wel toegeven. 

Opvolger

Bij Dortmund bereiden ze zich al voor op het vertrek van Haaland, al maken ze zich daar niet al te veel zorgen over. “We hebben het al vaker gezien. We verloren Robert Lewandowski in 2014 en Pierre-Emerick Aubameyang in 2018. Maar we leidden altijd een nieuwe ster op”, maakt Watzke zich sterk. “Als Haaland vertrekt, vinden we een nieuw toptalent. En dat nieuwe talent zullen we dan ontwikkelen tot een grote ster. Dat is dan ook weer goed voor de Bundesliga.”

Minimaal twee goals van Haaland tegen Leipzig? Pak 4x je inleg!

Zal Dortmund snel nog een ster als Haaland hebben?

  • Ja
  • Nee
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie