KNVB hekelt spreekkoren tijdens Nederland – Duitsland

De KNVB heeft zich gedistantieerd van de ‘homo-onvriendelijke’ liederen die dinsdag te horen waren tijdens het vriendschappelijk duel tussen Nederland en Duitsland. ‘Alle Duitsers zijn homo’ schalde tijdens de wedstrijd meermaals van de tribunes in de Johan Cruyff Arena.

Directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen sprak haar afschuw uit over de spreekkoren op de website van de voetbalbond. “Tijdens de wedstrijd Nederland – Duitsland was enkele keren een homo-onvriendelijk spreekkoor te horen. Wij willen dat iedereen zich welkom voelt in het voetbal. Oranje en de KNVB spreken zich structureel via de OneLove-campagne uit tegen elke vorm van discriminatie en op verschillende momenten in het jaar besteden we ook specifiek aandacht aan LHBTI-acceptatie. De spreekkoren gisteren waren – mede omdat men hierop werd aangesproken door stewards – kortstondig en niet frequent, maar nog steeds voor sommigen kwetsend. Uitsluiting hoort niet bij wat een voetbalfeest voor iedereen moet zijn. Het is inmiddels 2022, we moeten beter en verder zijn dan dit.”

Discutabel moment

Het vriendschappelijk duel eindigde uiteindelijk in 1-1, waarbij een strafschopmoment na afloop van de wedstrijd nog voor veel discussie zorgde. Een overtreding op Memphis Depay werd in eerste instantie gezien als een strafschop door arbiter Craig Pawson. De Engelsman werd echter naar de kant geroepen door de VAR en besloot naar aanleiding van de beelden de gegeven strafschop in te trekken. Steven Bergwijn scoorde in de tweede helft de gelijkmaker, nadat Thomas Müller de Duitsers op slag van rust op voorsprong had gebracht.

Depay scoort twee keer voor Barcelona tegen Sevilla voor 5.50 keer je inzet!