Atalanta vs Napoli: zware drieklapper voor Napoli

Foto: Atalanta vs Napoli: zware drieklapper voor Napoli

Napoli heeft een stevig programma voor de komende weken. Eerst mag het naar Atalanta trekken, waarna het thuis zowel Fiorentina als AS Roma mag trotseren. Drie sterke ploegen die allemaal nog hevig verwikkeld zitten in de strijd voor een Europees ticket. Elk punt is goud waard voor zowel Napoli als zijn tegenstanders en dat zijn vaak de moeilijkste wedstrijden. Atalanta bijvoorbeeld bevindt zich maar heel nipt op een zesde plaats, veel speelruimte is er niet. Als het deze wedstrijd kan winnen, doet het een bijzonder goede zaak. Napoli is echter een steengoede uitploeg. Wie trekt er aan het langste eind? 

Atalanta: nipt 

Atalanta is niet meer de ploeg van afgelopen seizoenen die zomaar over zijn tegenstanders heen walst. Elke wedstrijd is een gevecht van begin tot einde, niet altijd met de begeerde uitkomst. 0-1 tegen Bologna was zeker een mooie overwinning, maar het kostte toch weer meer moeite dan je zou denken. Er gebeurde wel iets magnifiek in die wedstrijd. De achttienjarige Moustapha Cissé, geboren in 2003 nota bene, scoorde op zijn debuut voor Atalanta de winning goal. Hij stond slechts een kwartier op het veld en bewees meteen zijn waarde. Van een droomdebuut gesproken!
De wedstrijden daarvoor in de Serie A waren minder mooi. Een doelpuntloos gelijkspel tegen Genoa en verloren tegen AS Roma zonder zelf te kunnen prikken. 


Dat is toch echt niet goed genoeg als ze dat Europese ticket willen vasthouden. Ze doen het duidelijk heel goed in Europa, dus het is niet dat ze er niet thuishoren. Het resterende programma is wel haalbaar. Enkel AC Milan op de voorlaatste speeldag is echt nog een kraker van formaat, maar voor de rest zitten er vooral veel doenbare wedstrijden tussen waar ze niet snel punten zullen laten liggen. 

Napoli: moeilijk 

Napoli bevindt zich ook niet in de meest comfortabele periode. De stress is duidelijk toegeslagen bij de Napolitanen. De overwinningen worden niet meer aan elkaar geregen zoals eerder in het seizoen. Dat is ook ergens wel normaal, want elke speler ervaart individueel een enorme druk om te presteren. Elke pass, elk schot, elke verdedigende actie telt en kan het verschil maken in de titelrace. Er mag geen enkel punt verloren worden, want dat wordt genadeloos afgestraft. Op dit eigenste moment staat Napoli op drie punten van de leider, AC Milan. 


Een overwinning tegen op Atalanta zou een geweldige stap in de goede richting zijn.
Enter: Victor Osimhen. De nog steeds zeer jonge Nigeriaan is weer helemaal op dreef. Na een zware periode waarin hij toch een tiental wedstrijden aan de kant stond door blessures is hij helemaal terug. Zowel tegen Verona als tegen Napoli zorgde hij voor twee goals die meteen ook voor de overwinning zorgden. Een ruwe diamant die met heel veel passie en vuur speelt. Hij is bijzonder snel én ijzersterk, tel daar de efficiëntie voor doel bij op en je hebt een prijskaartje van honderd miljoen, zo blijkt. Terecht? 

Wedtip: Osimhen scoort 

De verwachting is toch wel dat we een geweldig interessante partij voorgeschoteld krijgen. Atalanta die vanuit de organisatie zal proberen te spelen in zijn gekende 3-4-3 opstelling, terwijl Napoli met de klassieke 4-3-3 en wijde flankaanvallers acties zal proberen op te zetten en ruimtes maakt voor Osimhen om in te lopen. Die zou daar wel eens van kunnen profiteren. Dat hij scoort heeft nu een odd van 2,80. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Is Osimhen zijn prijskaartje van 100 miljoen euro waard?

  • Nee, helemaal niet
  • Ja, volkomen te begrijpen
12+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:05
2+
‘Clublegende De Rossi gaat door bij AS Roma’
12:25
15+
‘Er is helemaal niks veranderd sinds het winnen van WK’
12:14
49+
Rodri haalt uit na CL-verlies: ‘Één team wilde voetballen’
12:00
141+
Waarom het mogelijke vertrek van Ziggo een ramp is voor Ajax
11:48
121+
‘Beoogde Vitesse-eigenaar staat reddingsoperatie in de weg’
11:35
74+
Eredivisie-held flirt met terugkeer naar PEC Zwolle
11:15
0+
Nederlandse zaalvoetballers plaatsen zich na kwart eeuw weer voor WK
10:50
29+
Spotify-playlists AZ: straatrap en salsa
10:30
122+
‘Depay moet vrezen voor Atlético-exit’
10:15
0+
‘PSV-sterkhouder in belangstelling van drie topclubs’
09:50
121+
‘Feyenoord-plaaggeest staat voor megatransfer’
09:30
107+
Stadion Feijenoord mag miljoenen bijschrijven na besluit van gemeente
09:15
105+
Spaanse pers looft ‘magisch’ Real: ‘Madrid sterft nooit’
08:41
75+
‘Xavi moet snel definitief beslissen over Barça-toekomst’
08:21
902+
City accepteert CL-uitschakeling: ‘Cruijff zei ooit…’
07:50
2339+
Geflopte Ajacied na dramatisch duel uit selectie gezet
07:30
1775+
‘Feyenoord-assistent Hulshoff verlaat Feyenoord voor hoofdtrainerschap’
07:10
858+
‘ManCity wil Premier League-ster als vervanger De Bruyne’
23:45
35+
Sluw Real Madrid onttroont beter Man City na strafschoppen
23:17
447+
Van der Gijp velt vernietigend oordeel over Frenkie de Jong
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie