TRANSFERUURTJE: PSV slaat slag, Ajax spot Antony-opvolger

Foto: TRANSFERUURTJE: PSV slaat slag, Ajax spot Antony-opvolger

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

PSV heeft zijn trainersstaf voor volgend seizoen al bijna rond. Oefenmeester Roger Schmidt vertrekt in de aankomende zomer, maar hij wordt opgevolgd door Ruud van Nistelrooy, bijgestaan door Fred Rutten (assistent) én Guus Hiddink (klankbord). Het wachten is op het definitieve ja-woord van Rutten, daarna kunnen de Eindhovenaren de constructie wereldkundig maken.

Noussair Mazraoui weet nog altijd niet waar hij volgend seizoen actief is. Volgens Spaanse bronnen heeft de rechtsback van Ajax wel een uitgesproken voorkeur. Mazraoui neemt na dit seizoen afscheid van Ajax en naar verluidt geniet FC Barcelona zijn absolute voorkeur. De rechtervleugelverdediger zou andersom ‘altijd de eerste keus’ zijn geweest, ondanks dat ook Bayern München en andere clubs in de race is. De vraag is echter of beide partijen het eens worden

Ajax-aanvaller Antony kan vrijwel zeker een streep zetten door een droomtransfer naar FC Barcelona. Met de aanstaande overstap van Raphinha (Leeds United) lijken zijn kansen verkeken, maar een vertrek lonkt alsnog. Zijn opvolger zou zelfs al bekend zijn. De achttienjarige Giovani Henrique zou diens opvolger moeten worden. Naar verluidt zou er in januari al twaalf miljoen euro zijn geboden, maar Palmeiras wil zeker twintig miljoen aan hem verdienen. Ajax zou nog altijd zeer gecharmeerd zijn van Giovanni als nieuwe buitenspeler.

Buitenland:

Erik ten Hag heeft meer opties dan alleen Ajax en Manchester United. Volgens The Daily Mail is ook Borussia Dortmund geïnteresseerd in de 52-jarige trainer. Ten Hag ligt nog tot medio 2023 vast in Amsterdam. Ajax wil de succestrainer graag behouden, maar zou als dank voor diens prestaties niet dwars willen liggen als er zich een mooie optie voordoet. Daarbij werd vooral Manchester United genoemd als optie.

Robert Lewandowsi speelt volgend seizoen mogelijk voor FC Barcelona. Volgens Sport Italia hebben de Poolse spits en de Catalaanse club zelfs al een akkoord bereikt. Barcelona is al geruime tijd op zoek naar een goalgetter voor de komende jaren. Erling Braut Haaland was de absolute topkandidaat, maar de Noorse spits van Borussia Dortmund lijkt financieel onhaalbaar. Om die reden zou de La Liga-gigant nu opteren voor de goedkopere Lewandowski.

David Neres en Lassina Traoré staan voor een (tijdelijk) vertrek bij Shakhtar Donetsk. Volgens The Sun hebben de voormalig Ajax-aanvallers de clubs voor het uitzoeken. Neres heeft aan opties geen gebrek. West Ham United is een van de meest spraakmakende opties, maar volgens de Britse tabloidkrant gaat de voorkeur met het oog op speeltijd waarschijnlijk uit naar een andere club. Daarbij worden Olympique Lyon, Olympique Marseille, Real Sociedad en het Braziliaanse Corinthians als opties gezien.

Wint West Ham van Everton? De odd is 1.75!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Ajax zou Neres moeten proberen terug te halen

  • Eens
  • Oneens
186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
21+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
70+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
21+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
13+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
310+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
37+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
170+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
327+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
131+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
368+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
101+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
88+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
419+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
225+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
196+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
547+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
57+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
92+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
37+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
108+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie