Internationale media gaan los over Eriksen

Foto: Internationale media gaan los over Eriksen

Christian Eriksen maakte in de Johan Cruijff ArenA zijn rentree in de Deense nationale ploeg. De aanvallende middenvelder maakte daarmee zijn eerste minuten sinds zijn hartaanval tijdens EURO 2020. De middenvelder maakte na twee minuten een doelpunt en schoot nog op de paal, maar internationale media waren vooral blij dat de aanvallende middenvelder überhaupt weer op het veld stond. 

De Belgische krant Nieuwsblad schreef dat de uitslag van de wedstrijd eigenlijk niet belangrijk was. “Mooier kan niet! Christian Eriksen keert 287 dagen na zijn hartstilstand terug bij Denemarken… en scoort na twee minuten een prachtig doelpunt. Dat Nederland de oefeninterland met 4-2 won, was bijzaak.”

Het Engelse Daily Mail had ook mooie woorden over voor de speler van Brentford FC: “Het kostte Eriksen minder dan twee minuten. De naakte waarheid? De laatste keer dat hij voor Denemarken speelde, was hij langer dood. Ze waren bang dat hij die dag afgelopen juni weg was. Ze baden, ze huilden, ze vreesden het ergste toen Eriksens leven voor onze ogen verdampte. Drie tot vier minuten – de verloren minuten, zoals hij ze noemt – klopte de dood aan zijn deur. 287 dagen lang vroegen we ons af wanneer – en of – we Eriksen weer de kleuren van Denemarken zouden zien dragen. En toen gisteravond na rust… de 1000 Denen die voor deze vriendschappelijke wedstrijd naar Nederland waren gereisd hoefden slechts 115 seconden te wachten om erachter te komen: Eriksen is weer oké.”

Christian Eriksen

Gazetta dello Sport uit Italië, waar Eriksen voor Internazionale speelde, noemt het ‘een bijzondere avond’. Volgens Marca spatte het plezier eraf bij Eriksen: “Het voetbal laat hem weer lachen.”. In Duitsland staat BILD ook stil bij de rentree. “Negen maanden na zijn hartstilstand op het EK komt hij in de tweede helft als invaller in het veld”, schreef de Duitse krant. “Eerste kippenvelmoment: Het grootste deel van het Johan Cruijff Stadion staat op en applaudisseert voor de oud-Ajacied. Maar het wordt nog beter: nog geen twee minuten later krijgt Eriksen het stadion weer stil.”

In Denemarken, waar Eriksen aanstaande dinsdag in de basis zal staan bij de thuiswedstrijd tegen Servië, waren de media vanzelfsprekend positief. “De meest smakeloze 45 minuten onder bondscoach Kasper Hjulmand waren snel vergeten”, schrijft Ekstra Bladet. “Precies goed voor een paar minuten. Minuten van het soort- dat durf ik te garanderen- die ik me over 20 jaar zal herinneren, omdat Eriksen zijn comeback maakte in het nationale team en ook nog eens zorgde voor een perfecte start na rust.”

Politiken stipte de sportieve voordelen van Eriksen nog maar eens aan: “Denemarken behoort niet tot de beste landen als het niet al zijn beste spelers kan opstellen toonde de 4-2 nederlaag tegen Nederland aan. Maar Christian Eriksen maakte er toch weer een mooie zaterdagavond van.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:29
0+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
52+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
449+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
55+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
4+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
154+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
104+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
186+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
38+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
326+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
45+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
249+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
131+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
72+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
39+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
482+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
189+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
44+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
256+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
94+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie