Van Gaal kritisch op Oranje

Foto: Van Gaal kritisch op Oranje

Louis van Gaal was een tevreden bondscoach na de overwinning op Denemarken (4-2). De 70-jarige oefenmeester behield zijn ongeslagen status als keuzeheer van de KNVB. Ondanks de introductie van het nieuwe systeem en het goede spel van Oranje, heeft Van Gaal ook nog punten van kritiek. 

De bondcoach begint positief in gesprek met de NOS. Het was voor de bondscoach een wedstrijd met twee gezichten: “Zo’n zes open kansen en drie doelpunten, dat was top. Maar in de tweede helft het verval te groot.” Dat verschil werd volgens de bondscoach gemaakt door Christian Eriksen, die zich handig tussen de linies wist te bewegen en zo Oranje een hoop defensieve onrust bezorgde. 

Van Gaal complimenteert ook de Deense ploeg: “Denemarken is niet zomaar iets. Het is niet zomaar een team”, doelend op de halve finale plek op EURO 2020. “Dit was een intense wedstrijd.”

Nederlands elftal 

Aanvoerder Van Dijk liet zich eerder ook al uit over de speelwijze van Oranje. “Het voelt op zijn Engels gezegd als ‘work in progress’. Er worden andere dingen gevraagd van spelers, dat heeft wat tijd nodig. Ik denk dat we ook veel goede dingen hebben laten zien.”

De aanvoerder van Oranje gaf ook aan dat hij nog steeds een voorkeur heeft voor 4-3-3, maar weet ook dat de bondscoach uiteindelijk bepaalt. Voor de wedstrijd tegen Duitsland kunenn we de nodige veranderingen verwachten: “Ik geef iedereen de kans om zich te laten zien”, stelde Van Gaal. 

Eens met Van Gaal?

  • Ja, zeker!
  • Nee, helemaal niet!
151+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie