‘RB Leipzig heeft Brobbey-nieuws voor Ajax’

Foto: ‘RB Leipzig heeft Brobbey-nieuws voor Ajax’

Brian Brobbey keerde in januari op huurbasis terug bij Ajax. De Amsterdammers beschikken niet over een koopoptie, maar willen wel graag langer met hem door. En ook Brobbey zelf hoopt op een langere samenwerking in de hoofdstad.

Maar RB Leipzig heeft volgens de BILD vandaag besloten dat Brobbey komende zomer (nog) níét verkocht zal worden, simpelweg omdat hij nog jarenlang vastligt bij de club (tot medio 2025). Tegelijkertijd ziet Leipzig komend voetbaljaar nog geen al te grote rol weggelegd voor de jongeling; daarom zou Brobbey eventueel wél opnieuw verhuurd kunnen worden.

Het is nog niet bekend of Ajax ook aan een nieuwe huurdeal mee zou willen werken. Mogelijk prefereert de Eredivisie-koploper dan een andere spits die wél permanent vastgelegd kan worden, zodat er ook gelijk aan een toekomstige doorverkooptransfersom gewerkt kan worden. Bij een huurspeler is dat logischerwijs niet aan de orde.

Brobbey wil blijven

Onlangs zei Brobbey zelf nog in De Telegraaf: “Als het aan mij ligt, speel ik volgend seizoen voor Ajax. Honderd procent. Ik ben nog niet klaar in Amsterdam. Het zou geweldig zijn als Ajax mij kan terugkopen.” En dat terwijl; hij afgelopen zomer juist per se transfervrij naar Duitsland wilde vertrekken, tot tegenzin bij Ajax.

Verdien 1.53 keer je inleg als Ajax met meer dan één goal verschil van Groningen wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Speelt Brobbey volgend jaar ook nog bij Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
579+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie