Ronald Koeman krijgt keiharde trap na

Foto: Ronald Koeman krijgt keiharde trap na

Voorzitter Joan Laporta van FC Barcelona besloot zich eerder dit seizoen te ontdoen van oefenmeester Ronald Koeman, die in het Camp Nou opgevolgd werd door Xavi Hernández. En daar heeft de preses geen moment spijt van gehad…

In een interview met El Mundo Deportivo beantwoordt Laporta de vraag of hij Koeman niet eerder had moeten ontslaan: “Nee, nee. Ik heb alles gedaan in het belang van Barcelona. Aan het eind van vorig seizoen zei ik: kom op, laten we van trainer wisselen. Maar we hadden de Copa del Rey gewonnen, dat was spectaculair. Bovendien zaten we met de belabberde financiële situatie. We spraken met Koeman en ik heb hem duidelijk gezegd dat hij niet mijn trainer was, toen hij dat vroeg. Ik zei tegen hem: laat me niet nu antwoord geven, want ik heb mijn twijfels. We hebben de Copa del Rey gewonnen, maar ik vind onze manier van spelen niets.”

“Het systeem was veranderd en dat kan ik begrijpen, want we hadden niet de juiste spelers voor de formatie die we wilden spelen. Maar ik had mijn twijfels, dus ik wilde er vijftien dagen over nadenken”, vervolgt de Barça-voorzitter. “Later heb ik Koeman gezegd dat we door zouden gaan. Hij had nog een contract en het was niet gepast om op dat moment van trainer te wisselen, dus we wilden hem een kans geven. Doordat hij te maken had gehad met moeilijke omstandigheden, blessures en een versleten selectie qua mentaliteit en motivatie, hebben we hem een tweede kans gegeven.”

‘Koeman ging verkeerde pad op’

“Maar op een zeker moment zag ik dat hij het verkeerde pad op ging, het ging niet goed”, aldus Laporta. “Sinds de verkiezingen waren we al in gesprek met Xavi en ik heb hem toen gezegd dat we hem wilden hebben. Hij stemde in, hebben hem losgeweekt in Qatar en toen is Xavi gekomen. Je kunt zeggen: misschien was de situatie nu anders geweest als we dat besluit eerder hadden genomen. Dat weet ik niet. Die conclusie is complex, want we hebben sindsdien ook een transferwindow gehad en daarin hebben we spelers aangetrokken die het verschil maken.”

Verdien 1.45 keer je inleg als Barcelona van Sevilla wint!

Pijnlijk voor Koeman?

  • Kun je wel stellen
  • Vind ik niet
574+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie