De Graafschap zegeviert bij rentree clubicoon Vreman

De Graafschap heeft vrijdagavond zelfvertrouwen getankt bij de rentree van Jan Vreman als hoofdtrainer van de club. De tijdelijke opvolger van Reinier Robbemond leidde zijn team naar een 1-2 zege bij nummer vier FC Eindhoven.

Robbemond werd vorig jaar zomer aangesteld als opvolger van Mike Snoei, maar na een prima start lukte het hem niet om de ploeg structureel naar zijn hand te zetten. Een nederlaag tegen Roda JC Kerkrade werd hem definitief fataal. Voor de clubleiding was dat aanleiding om clubicoon Vreman weer eens van stal te halen. Overigens kwam het verzoek om hem aan te stellen vanuit de spelersgroep.

De Graafschap speelde in Eindhoven niet zozeer overtuigend, maar gesteund door de eigen aanhang maakte het wel een gretige indruk. Dat leidde al voor rust tot een 0-2 voorsprong. Camiel Neghli zag de bal dankzij het kunstgras bijna perfect doorstuiteren en daardoor kon hij de ban breken, waar Mees Kaandorp de score verdubbelde door via een tegenstander raak te schieten na een hoekschop.

Na rust kreeg Jasper van Heertum de kans om er zelfs 0-2 van te maken, ware het niet dat hij snoeihard de lat raakte na een vrije trap. Daardoor bleef Eindhoven in leven. Jens van Son kopte zelfs de aansluitingstreffer binnen, maar de gelijkmaker bleef uit. Doelman Hidde Jurjus redde het team van Vreman na een inzet van Jort van der Sande en dus mag De Graafschap drie punten bijschrijven.

ADO onderuit bij Dordrecht

ADO Den Haag heeft daarentegen een pijnlijke nederlaag geleden. De Haagse eerstedivisionist ging met 3-1 ten onder bij FC Dordrecht. Halverwege stond het 1-1 dankzij Dhoraso Moreo Klas, die zich revancheerde voor een eigen doelpunt door de gelijkmaker op te eisen. Christian Conteh en Jacky Donkor beslisten het duel alsnog in het voordeel van Dordrecht.

Wedden op KKD-duels? Waag je gok via bet365!

Gaat De Graafschap dit seizoen promoveren?