Ten Hag tussen hoop en vrees voor Martínez

Foto: Ten Hag tussen hoop en vrees voor Martínez

Het is onzeker of Ajax-trainer Erik ten Hag na de interlandperiode weer een beroep kan doen op Lisandro Martínez. Door een blessure bleef de Argentijnse verdediger in Amsterdam, nadat hij net als Antony geblesseerd raakte in de Klassieker.

“Ze zijn diep gegaan”, vertelt Ten Hag voor de camera van Ajax TV. “Natuurlijk vallen er ook tikken. Maar ik denk dat ze zo kunnen herstellen dat ze er een vervolg aan kunnen geven. Gelukkig spelen wij niet, maar de spelers gaan wel naar de nationale ploegen.”

“Daarbij hebben we besloten dat Antony kan gaan. De schade is niet dusdanig dat het hem weerhoudt”, vervolgt Ten Hag. “Martínez is een ander verhaal. Hij is hier gebleven om aan zijn herstel te werken. We werken richting Groningen, maar op dit moment kan ik daar nog geen perspectief over geven.”

Rol Tagliafico

Tegen Feyenoord maakte Nicolás Tagliafico een goede indruk als invaller. Hij stond met een assist aan de basis van de 3-2 zege. Ten Hag: “”Daar kan ik geweldig van genieten. We zijn niet met elf. We hebben een kleedkamer. Op het moment dat het nodig is, moet je er staan. Er is natuurlijk ook interne competitie. Je wilt je bewijzen. Die drang laat Nico iedere keer weer zien. Op ieder moment dat de ploeg om hem vraagt, staat hij er.” 

Ten Hag begrijpt dat een deel van de spelers niet tevreden is, maar volgens de oefenmeester kan dat simpelweg niet anders. “Dit zijn topvoetballers en die willen allemaal onderdeel zijn van de eerste elf. Ze zijn dus ontevreden als ze niet spelen. Als ze dat niet zouden zijn, dan hebben ze niet de juiste mentaliteit. Maar ze weten wel dat het team boven alles staat.”

Wint Ajax in Groningen? De odd is 1.20

Gaat Ajax de titel pakken?

  • Ja
  • Nee
226+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie