‘Ten Hag maakt fout van zijn leven’

Foto: ‘Ten Hag maakt fout van zijn leven’

Het is inmiddels wel duidelijk dat Manchester United concreet geïnteresseerd is in een samenwerking met Ajax-coach Erik ten Hag. Maar doet de Tukker er wel slim aan om naar het Old Trafford te verhuizen? Dat begint zo langzamerhand een heus trainerskerkhof te worden…

Maakt de trainer de fout van zijn leven als hij naar The Red Devils gaat? In de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com zegt Aad de Mos dat dat van een aantal factoren afhankelijk is: “Het ligt eraan of hij de positie zo kan bekleden dat hij zelf spelers mag halen. Hoeveel invloed krijgt hij op het aan-en-verkoopbeleid? En kan hij werken met korte lijnen zoals hij dat bij Ajax gewend is of is hij ook afhankelijk van andere mensen die de transfers gaan doen? Dat moet hij zelf kunnen beoordelen. Ik denk dat het natuurlijk wel een mooie club is. Als hij het voetbal kan implementeren zoals bij Ajax. Alleen al het feit dat je bij Ajax twee vedettes hebt, heb je nu elf vedettes.”

Er wordt weleens gewezen naar de slechte resultaten van United, met daarbij de gevleugelde uitspraak: het is een goed moment om in te stappen. Dat ‘moment’ duur echter al flink wat jaartjes… “Na Ferguson is dat moeilijk. Je moet één ding niet vergeten: de clubs die de boventoon voeren in de Premier League, stonden vroeger onder United.”

“Dan lig je al weer buiten…”

De Mos legt uit: “Je hebt natuurlijk altijd het vervelende dat je coaches voor je hebt staan die al lang bij hun clubs werken. Guardiola bij Manchester City, Klopp bij Liverpool, daar moet je tegenaan schuren. Dat is niet makkelijk. Dat lukt geen enkele coach. Het lukte Van Gaal niet, het lukte Mourinho niet, het lukte Solskjaer niet, Rangick niet, dat is nu eenmaal de pech die je hebt. Er zal ook veel gekocht moeten worden. Voordat dat allemaal op gang hebt, dan lig je al weer buiten.”

Verdien 1.53 keer je inleg als United van Leicester City wint!

Maakt hij een fout als hij naar United gaat?

  • Ja
  • Nee
274+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie