Aad de Mos voorspelt: PSV wordt kampioen

Foto: Aad de Mos voorspelt: PSV wordt kampioen

De ontknoping van de Eredivisie staat al weer voor de deur en het is nog behoorlijk spannend in de Nederlandse competitie. Het verschil tussen koploper Ajax en uitdager PSV bedraagt immers nog maar twee schamele puntjes. Welke club wordt kampioen?

In de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com voorspelt Aad de Mos: “Ik denk dat PSV het gaat redden.” Waarom denkt de oud-trainer dat de titel naar Eindhoven gaat? “Ajax heeft een zwaarder programma, een vervelend programma. 2 april is een hele belangrijke datum voor beide teams. Ajax moet naar Groningen. Groningen speelt op dit moment goed, haalt punten en zit in een fauteuil. Ze kunnen zich twee weken zich voorbereiden op de wedstrijd! Twente wordt natuurlijk ook een lastige tegenstander voor PSV, dus de verliezer kan weleens geen kampioen worden.

Bibberen

Wat als beide Eredivisie-topclubs drie punten pakken? “Dan wordt het tot op de laatste dag bibberen voor beide ploegen. Onderweg kunnen ze niks laten in de uitwedstrijden. Ajax krijgt nog wat moeilijke tegenstanders: Vitesse-uit bijvoorbeeld… PSV moet naar Feyenoord, dat is normaal altijd een verlies-wedstrijd. Het wordt afwachten wat Twente-PSV gaat doen. Het wordt ook een wedstrijdje in de wedstrijd: Drommel tegen Unnerstal.”


‘Ajax is zélf schuldig’

Het moge duidelijk zijn: De Mos is momenteel niet zo onder de indruk van Ajax, dat door SL Benfica uit de Champions League geknikkerd werd… “Dat is teleurstellend. En zeker als je opnieuw de fout in gaat, zoals je dat in het verleden ook gedaan hebt bij Atalanta-uit, tegen Tottenham. Structureel zit Ajax er in de knock-outfase altijd naast. Ja, ze komen voor met 0-2 (in Lissabon, red.). Dat is in die wedstrijden die ik hiervoor noemde ook gebeurd. En toch wordt het 2-2 of zelfs 3-2. Dus dan zit er iets verkeerd in de structuur van spelen en in het over de streep brengen van de van het resultaat. En daar is Ajax het natuurlijk ook zelf schuldig aan. Ook nu weer tegen Benfica.”

Volgens de Hagenaar zijn verschillende Ajacieden aan vervanging toe: Dusan Tadic en Daley Blind bijvoorbeeld. “Ze komen nu in de situatie dat de jongens geen honger meer hebben, jonge spelers die al vroeg willen vertrekken, zoals Gravenberch. En er is ook wat onrust in de kleedkamer, denk ik. Ik denk niet dat Tagliafico nou zo gelukkig is bij Ajax. En Brobbey, die ook denkt dat hij kan spelen. Dus het is allemaal niet zo makkelijk.”

Tadic en ook Blind maken de laatste tijd een wat uitgebluste indruk: “Ik denk dat hij aan snelheid heeft ingeboet en dat hij kwetsbaar is. We weten natuurlijk ook zo langzamerhand hoe je tegen Ajax moet spelen. De tegenstander zit ook niet stil. Als je tegen Ajax goed druk zet en je gebruikt de hoeken in de rug van de backs, Blind en Mazraoui, dan heb je vaak succes. Dat was in het verleden zo en dat zal altijd zo blijven tegen Ajax.”

Verdien 5 keer je inleg als PSV nog kampioen wordt!


Twee Viertje met Aad

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een nieuwe podcast van OnlineWedden24.com én SoccerNews.nl. In de podcast laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over actuele voetbalwedstrijden en geeft hij adviezen over welke ploegen de meeste kans hebben om te winnen. De twaalfde aflevering van Twee Viertje met Aad kun je HIER beluisteren!

Wordt PSV kampioen?

  • Ik denk het wel
  • Ik denk het niet
800+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
64+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
31+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
24+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
11+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
233+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
95+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
156+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
60+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
85+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
450+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
195+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
291+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
804+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
168+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8619+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1957+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3282+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
590+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
971+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie