TRANSFERUURTJE: Nieuw Gravenberch-bod, Wijnaldum terug in Eredivisie?

Foto: TRANSFERUURTJE: Nieuw Gravenberch-bod, Wijnaldum terug in Eredivisie?

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland 

Bayern München is héél serieus met de interesse voor Ajax-speler Ryan Gravenberch. Een eerste bod, van vijftien miljoen euro plus tien miljoen aan variabelen, werd eerder door Ajax al naar de prullenbak verwezen. Bayern heeft echter een nieuw bod gedaan: zeventien miljoen euro vast en acht miljoen aan variabelen. De verwachting is niet dat het hier bij blijft: Ajax verlangt 35 miljoen euro voor de talentvolle middenvelder, die nog tot 2023 vast ligt in de Johan Cruijff ArenA.

Cody Gakpo tekende een aantal maanden geleden een contract tot 2026 bij PSV. De aanvaller lijkt echter die ambtstermijn niet vol te gaan maken. Arsenal en Liverpool zouden de aanvaller met bovengemiddelde belangstelling volgen, maar moeten wel diep in de buidel tasten om Gakpo deze zomer los te weken. PSV wil veertig miljoen euro ontvangen, iets wat een clubrecord zou betekenen. Het huidige record staat op naam van Hirving Lozano, die voor 39.5 miljoen euro naar Napoli vertrok. 

PEC Zwolle is hard aan het werk om het Eredivisie-schap voor volgend seizoen veilig te stellen. Ondertussen denkt de club ook al aan het volgende voetbaljaar. PEC Zwolle heeft het contract van zes spelers officieel opgezegd. Het betekent dat Kenneth Paal, Pelle Clement, Yta Nakayama, Rico Strieder, Ryan Koolwijk én Luka Adzic in principe aan het einde van het seizoen, wanneer hun contract afloopt, moeten vertrekken bij PEC. 

Buitenland 

Erling Haaland staat nog altijd torenhoog op de verlanglijst van FC Barcelona, maar is niet langer de enige Bundesliga-spits die mag dromen van een overgang naar het Camp Nou. Volgens SPORT heeft Barcelona geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Robert Lewandowski. De Poolse superspits zou na twaalf seizoenen Duitsland een nieuwe uitdaging zoeken. Barcelona lijkt dat wel te willen bieden, maar kan waarschijnlijk niet Lewandowski én Haaland aantrekken. Dat wordt kiezen voor voorzitter Joan Laporta. 

Laporta moet ook binnenskamers aan de slag: het contract van Ronald Araujo loopt nog tot de zomer van 2023. De Uruguayaanse verdediger brak door onder Ronald Koeman en is ook onder Xavi Hernández een belangrijk onderdeel van de defensie. Er ligt al weken een contractaanbod bij de zaakwaarnemer van de Uruguayaan, die het aanbod nog niet toereikend genoeg vond. Araujo schermt met de interesse van verschillende Premier League-ploegen. Helemaal met een transfervrij vertrek (in 2023, red.) kan dat mooie dingen opleveren voor het loonstrookje van Araujo. 

Manchester United is niet alleen bezig met de trainerspositie van volgend seizoen. Ook het middenveld van The Red Devils is aan vers bloed toe. De contractsituatie van Paul Pogba dwingt United naar de transfermarkt, maar of droomtarget Declan Rice haalbaar blijkt, is maar zeer de vraag. De verdedigende middenvelder van West Ham United moet niet alleen meer dan honderd miljoen euro kosten, de Engels international heeft ook een voorkeur voor een transfer naar Chelsea. 

Tammy Abraham kan voorlopig ook een streep zetten door een terugkeer naar de Premier League. De Engelse spits maakt grote indruk sinds AS Roma veertig miljoen euro voor de aanvaller betaalde. Volgend jaar kan hij voor tachtig miljoen euro teruggekocht worden door de Londenaren. Wil een club hem in de tussentijd overnemen, kost Abraham méér dan honderd miljoen euro volgens Italiaanse en Engelse media. 

Wedden op de interlands in het voetbal doe je natuurlijk bij bet365! 

Hoeveel levert Gakpo op?

  • Minder dan 20 miljoen euro
  • 20 – 30 miljoen euro
  • 30 – 40 miljoen euro
  • Meer dan 40 miljoen euro
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:35
1+
Grote zorgen om Brobbey-situatie: ‘Het is gek’
11:15
37+
‘Transfergekte bij Manchester United aanstaande’
10:44
95+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
50+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
72+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
121+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
121+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
202+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
183+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
506+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2134+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
790+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
188+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
82+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
121+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
645+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
150+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
738+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
932+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie