PSV gaat uit van recordtransfer Gakpo

Foto: PSV gaat uit van recordtransfer Gakpo

Cody Gakpo verlengde dit seizoen zijn contract met één jaar bij PSV. Het is echter niet de verwachting dat de buitenspeler nog lang in Eindhoven voetbalt. Ondanks het contract tot 2026 gaat de clubleiding er volgens het Algemeen Dagblad vanuit dat Gakpo deze zomer een recordtransfer maakt. 

Gakpo maakt al jaren indruk in de Eredivisie, maar dit seizoen lijkt er alleen op het moment dat hij geblesseerd is een maat te staan op de aanvaller. In 37 wedstrijden was Gakpo tot nu toe 31 keer met een goal of assist betrokken bij een Eindhovense treffer. Op dit moment houdt een nieuwe enkelblessure de buitenspeler aan de kant. De PSV’er zit wel bij Oranje, maar werkt een herstelprogramma af. 

Recordtransfer 

Het Algemeen Dagblad beredeneert het toekomstplan voor de Nederlandse aanvaller: “Afgelopen week meldde het Britse sportmedium The Athletic dat vier grote Europese clubs hem op dit moment nadrukkelijk in het vizier hebben. Daarbij zijn ook FC Barcelona en Bayern München. In januari meldde deze krant al dat naast Bayern ook Liverpool en Manchester City lijstjes hebben met de naam van Gakpo erop. Navraag bij bronnen rondom de speler leert dat zich recent twee clubs met zeer concrete interesse hebben gemeld bij zijn zaakwaarnemer. In de markt is er een sterk vermoeden dat ook Arsenal hem dolgraag wil inlijven.”

De huidige marktwaarde van Gakpo wordt op 25 miljoen euro geschat (Transfermarkt.nl). Er wordt gesproken over een transfersom van veertig miljoen euro, een half miljoen méér dan de huidige recordtransfer van Hirving Lozano (Napoli, 39,5 miljoen euro). Hoewel de contractverlenging van Gakpo nog maar een paar maanden oud is, verwacht PSV niet dat Gakpo volgend jaar nog in het Phillips Stadion speelt. 

“Of PSV in voetbaljaar 2022-2023 nog een optie is?”, gooit het AD op. “Ondanks het verlengen van zijn contract in januari lijkt behoud niet meer mogelijk. Verwacht wordt dat er zowel voor PSV (transfersom) als voor Gakpo zelf (salaris) biedingen ontstaan die simpelweg niet te weigeren zijn. Normaal gesproken is hij dus aan zijn laatste maanden bezig.”

Wint PSV van Twente? Jij wint 1.72x je inleg!

Levert Gakpo veertig miljoen euro op?

  • Ja, denk het wel
  • Nee, denk het niet
283+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie