Geen zorgen om beperkte speeltijd Bergwijn: “Hij is nog vrij jong”

Foto: Geen zorgen om beperkte speeltijd Bergwijn: “Hij is nog vrij jong”

Steven Bergwijn worstelt nog altijd bij Tottenham Hotspur. Jaap Stam zoekt naar redenen voor de beperkte speeltijd van de Nederlandse aanvaller, maar maakt zich geen zorgen.

“Als je uit Nederland komt, naar een grote club als Tottenham gaat en je met bepaalde coaches werkt, verwachten mensen dat je op een bepaalde manier speelt, een bedreiging voor hen vormt, maar ook om je kans te pakken als je die krijgt”, begint Stam in gesprek met BettingExpert. “Hij heeft een paar minuten gespeeld, soms in de basis, soms als invaller, en soms scoorde hij.”

Invaller

Waarom manager Antonio Conte Bergwijn zelden in de basis zet? “Dat is aan hem, misschien denkt hij dat een ander type beter in zijn spelsysteem past en Bergwijn meer als invaller kan gebruiken. Met zijn snelheid, vooral als je wat dieper verdedigt en op de counter speelt, kun je prima iemand anders laten rusten.”

Desondanks slaat Stam nog geen alarm. “Hij is nog vrij jong. Als je als speler stappen wilt maken op een bepaald niveau en in de selectie van het Nederlands elftal wil komen, dan is het beter als je meer gaat spelen. Je kunt zeggen dat hij misschien gelukkig is bij Tottenham, en je weet nooit wat de relatie is binnen de club en ook met de coach. De coach zegt misschien: ‘als je zo blijft werken, krijg je je minuten. Mensen in Nederland zeggen misschien: ‘als het te lang duurt, kijk ik liever verder.”‘

“Ik zeg niet dat Bergwijn zo is”, voegt Stam toe. “Maar over het algemeen vinden veel spelers dat ze het verdienen om te spelen. De coach neemt de beslissingen en ik denk, omdat ik dit zelf heb meegemaakt als trainer, dat de speler eerst moet laten zien wat hij wil. Hij moet dus klaar zijn en de coach laten zien dat hij heel graag wil spelen.”

Top-4 finish voor Spurs? Pak €350 bij een inzet van €100!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Verdiend Bergwijn meer speeltijd?

  • Ja
  • Nee
41+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie