Joshua Brenet: ‘Geld interesseerde me niet meer’

Foto: Joshua Brenet: ‘Geld interesseerde me niet meer’

Joshua Brenet is helemaal tot leven gekomen bij FC Twente in De Grolsch Veste, waar hij bij TSG 1899 Hoffenheim bijzonder lang op een dood spoor zat. De back zat echter als een rat in de val in de Rhein-Neckar-Arena, omdat er geen belangstelling voor hem was.

In een uitgebreid interview met Voetbal International doet de vleugelverdediger uit de doeken: “Als er dan een club was die me op het lijstje had staan, kozen ze toch voor een andere speler omdat ik niet vaak had gespeeld. Daardoor bleef ik vastzitten. Ik had mijn contract met Hoffenheim kunnen ontbinden, maar er was geen club die me echt wilde hebben. Het risico was dat ik dan maanden zonder club zou zitten. Daarom dacht ik: Ik kan net zo goed hier blijven. Dat was niet eens vanwege het salaris, dat interesseerde me niet meer. Ik was ongelukkig en ver van huis. Geld speelt dan geen rol meer.”

Hoe heeft Brenet die periode beleefd? “Als de zwartste tijd uit mijn carrière. Ik woonde alleen in Duitsland, ook omdat ik ruimte en tijd voor mezelf nodig had. In het begin was mijn gezin nog bij me, maar ik zat er in die periode zó doorheen. Ik was niet de vrolijkste thuis en wilde niet dat ik in mijn privéleven ook problemen zou krijgen. In die tijd heb ik veel nagedacht. Over hoe ik in die situatie terecht was gekomen en of er nog wel licht was aan het einde van de tunnel.”

‘Het was helemaal donker…’

“Voor mijn gevoel was het helemaal donker”, gaat de back verder. “Ik wist niet hoe mijn toekomst eruit zou zien. Ik speelde niet, was ongelukkig en ik was mezelf niet. Ik heb echt tijd nodig gehad om mezelf overeind te houden. Maar ik zal mijn zelfvertrouwen nooit helemaal verliezen. Ik blijf iemand die van niks tot hier is gekomen. Als ik videobelde met mijn vrouw en ik zag mijn kinderen, dan wist ik weer: er is meer dan voetbal.”

Verdien 4.33 keer je inleg als Twente thuis van PSV wint!

Triest verhaal?

  • Ja, echt
  • Mwah…
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie