TRANSFERUURTJE: Droomclub Timber, dubbelslag Feyenoord

Foto: TRANSFERUURTJE: Droomclub Timber, dubbelslag Feyenoord

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

De kans is erg groot dat Eran Zahavi na dit seizoen vertrekt bij PSV. Hoewel de Israëliër de laatste weken goed in vorm steekt, zal hij zelf vermoedelijk een terugkeer naar zijn geboorteland prefereren, na alles wat er op privégebied gebeurd is met hem in Nederland. En dus moet PSV op zoek naar een nieuwe aanvalsleider, aangezien er op de extreem blessuregevoelige Maximiliano Romero niet echt vertrouwd kan worden. Volgens de Deense media is Andreas Cornelius (Trabzonspor) op het lijstje verschenen als topkandidaat.

Technisch directeur Marc Overmars heeft in zijn Ajax-jaren een hoop goede spelers naar Amsterdam gehaald, maar natuurlijk kan je niet altijd zes gooien. Zo mogen we Lisandro Magallán eerder als een worp van één beschouwen. De Argentijn werd dit seizoen verhuurd aan RSC Anderlecht en de hoop was dat zij de koopoptie van vijf miljoen euro zouden gaan lichten, maar dat gaat niet gebeuren. Volgens Het Laatste Nieuws heeft Anderlecht reeds besloten dat het Magallán komende zomer terug laat keren naar Ajax.

Hoewel Feyenoord afgelopen weekend pijnlijk met 3-2 verloor van aartsrivaal Ajax, kunnen we toch best stellen dat de Rotterdammers een prima seizoen kennen en een goede ontwikkeling doormaken. Dat laatste geld ook voor enkele beloftes van de ploeg. En die moeten nu beloond gaan worden: Lennard Hartjes en Mimeirhel Benita mogen een nieuw voorgeschoteld contract verwachten, zo weet het doorgaans goed ingevoerde 1908.nl te melden. Hartjes en Benita, beiden achttien lentes jong, liggen nog tot medio 2023 vast in De Kuip. Dat moet dus verlengd gaan worden.

De overstap van Ajaxmiddenvelder Ryan Gravenberch naar Bayern München lijkt in een stroomversnelling te komen. Volgens BILD is de transfer een kwestie van tijd door de ontstane situatie. Op dit moment liggen vraag en aanbod nog ver uit elkaar. Bayern München heeft reeds een openingsbod uitgebracht van vijftien miljoen euro plus tien miljoen aan bonussen, maar Ajax wil een vaste transfersom van 25 miljoen euro plus tien aan bonussen. Binnen afzienbare tijd gaan beide clubs opnieuw met elkaar onderhandelen om tot een oplossing te komen. BILD heeft de indruk dat een transfer van Gravenberch niet ver weg is.

Buitenland:

Noa Lang zit in een flinke vormdip, maar dat betekent niet dat de buitenspeler van Club Brugge niet meer populair is op de transfermarktLa Gazzetta dello Sport brengt de oud-Ajacied op dinsdagochtend in verband met AC Milan. De international van het Nederlands elftal zou wel wat voelen voor een verhuizing naar het San Siro en Club Brugge wil naar verluidt best zakendoen, maar alleen als er voldaan wordt aan de vraagprijs van twintig miljoen euro. Dat is ene bedrag dat de Rossoneri kúnnen betalen en technisch directeur Paolo Maldini zou al contact opgenomen hebben met de clubleiding in het Jan Breydelstadion.

Jurriën Timber is hard op weg naar de wereldtop. Dit seizoen is hij uitgegroeid tot een steunpilaar van Ajax, en dus werd hem in het nieuwe HELDEN Magazine eens gevraagd wat eigenlijk zijn droomclub is. Timber mag kiezen tussen Manchester City en FC Barcelona; toch enigszins verrassend kiest de mandekker voor eerstgenoemde. “Ik speel graag om de prijzen, daarom zeg ik nu City. Barcelona heeft op dit moment een minder goede periode”, legt de Oranje-international uit.

Verdien 1.16 keer je inleg als Ajax ‘gewoon’ kampioen wordt!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Speelt Timber volgend jaar nog bij Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
123+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:24
0+
Ten Hag pleit voor nieuwe spits: ‘Het zou ons enorm helpen’
09:06
26+
‘Remko Pasveer rijp voor pensioen na einde contract’
08:48
14+
Inter-spelers dollen op Instagram-live: ‘Koffie is duurder dan wij’
08:17
24+
‘Lamine Yamal op de radar van PSG’
08:00
15+
Ex-Ajacied schiet Juventus naar finale
07:47
30+
Pochettino: ‘Chelsea verdient geen Europees voetbal’
07:33
8+
‘Olivier Giroud op weg naar Amerika’
23:41
50+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
77+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
20+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
146+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
98+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
228+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
355+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
1073+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
341+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
68+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
119+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
126+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
442+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie