Van Hooijdonk en De Boer spreken Oranje-voorkeur uit

Foto: Van Hooijdonk en De Boer spreken Oranje-voorkeur uit

De kans is groot dat bondscoach Louis van Gaal een systeem met twee aanvallers gaat uittesten bij het Nederlands elftal. Memphis Depay lijkt een zekerheidje, maar wie moet diens kompaan worden? Pierre van Hooijdonk en Ronald de Boer hebben dezelfde voorkeur.

“Ik denk toch Donyell Malen. Hij is doelgerichter dan Steven Bergwijn of Cody Gakpo”, reageert Van Hooijdonk in gesprek met Voetbal International. “Ik vind Gakpo meer een linksbuiten. Roger Schmidt zet hem bij PSV ook weleens in het centrum, maar dan ga je voorbij aan zijn belangrijkste kwaliteit. Hij kan een man uitspelen en dan van buiten naar binnen komen, daar zie je hem ook echt opbloeien.”

Van Hooijdonk gaat verder: “Arnaut Danjuma is ook een serieuze optie, hij doet het goed bij Villarreal. Maar ook hij is minder een pure zestienmetergebied-spits dan Malen. Als partner van Memphis is dat wel belangrijk. Die loopt vaak overal en nergens, dan is het wel fijn als je iemand daarvóór hebt die ook de diepte achter de laatste lijn zoekt. Tegen kleinere landen zou je ook met een echt aanspeelpunt als Wout Weghorst of Luuk de Jong kunnen spelen.

De Boer

Wat De Boer betreft is Malen inderdaad ‘nog altijd de beste optie’. “Dan heb je snelheid, techniek en scorend vermogen, hij vormt de beste combinatie met Memphis. Hij moet misschien nog wel iets meer rust voor het doel vinden. Zijn misser tegen Tsjechië zullen veel mensen zich nog herinneren.”

De Boer besluit: “Natuurlijk baalt hij daar nog van, mijn broer voorop, maar hij is nog een jonge jongen. Wat als? heeft niet zoveel zin. Overigens heb ik ook genoten van Danjuma in de Champions League. Wat een versnelling heeft die man, bij vlagen lijkt hij net op Mbappé.”

Wint Nederland van Denemarken? De odd is 1.83!

Malen en Memphis voorin?

  • Ja, dat is het beste duo
  • Nee, een ander duo graag
  • Nee, gewoon 4-3-3
153+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie