Sponsor én aanhang kritisch op benoeming Overmars

Foto: Sponsor én aanhang kritisch op benoeming Overmars

Marc Overmars werd dinsdag gepresenteerd als technisch directeur van Royal Antwerp FC. De clubleiding claimde een weloverwogen beslissing te hebben genomen, maar supporters en de hoofdsponsor plaatsen vraagtekens.

Overmars verliet Ajax in februari nog vanwege grensoverschrijdend gedrag jegens vrouwelijke medewerkers. Zijn snelle akkoord in Antwerpen roept dan ook vraagtekens op. “We zijn verrast door de aanstelling van Overmars”, erkent mede-eigenaar Cedric Vanhencxthoven van hoofdsponsor Heylen Vastgoed tegenover het NRC. “We hebben hier een dubbel gevoel bij. Sportief kan dit een heel goeie beslissing zijn.” 

Daar voegt Vanhencxthoven aan toe: “Maar de zaken waarvoor hij in opspraak is gekomen in Amsterdam zijn niet goed te keuren en staan mijlenver van de waarden van ons bedrijf. Vrouwen zijn in ons bedrijf in de meerderheid. We kunnen alleen maar hopen dat de club, de voorzitter en de mensen die deze beslissing genomen hebben voldoende elementen hebben gezien om tot een correcte inschatting van de feiten te komen.”

Reactie supporters

De officiële supportersvereniging zegt ‘geen mening’ te hebben over Overmars en steunt Royal Antwerp. De 29-jarige seizoenkaarthouder Tine Pauwels, een van de geciteerde fans in het artikel, is echter kritisch: “Sportief kan zijn komst een aanwinst zijn, maar ik vond dat er tijdens de persconferentie te weinig werd ingegaan op de feiten waarvan hij beschuldigd wordt. Hopelijk betekent dat niet dat straks oogjes worden dichtgeknepen. Het is jammer dat de club zo kort door de bocht gaat.”

Wint Antwerp van Leuven? De odd is 2.15!

Terechte kritiek?

  • Ja
  • Nee
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie