‘Overmars in de fout bij presentatie’

Foto: ‘Overmars in de fout bij presentatie’

De aanstelling van Marc Overmars als technisch directeur van Royal Antwerp FC heeft behoorlijk wat stof doen opwaaien. De voormalige linksbuiten van onder meer FC Barcelona maakte het er ook niet beter op bij zijn presentatie.

“Het is hinken op twee gedachten”, zegt Cedric Vanhencxthoven, bestuurder bij Heylen Vastgoed, tegen Sporza. “Sportief is het mogelijk een heel goede zet, maar imago-technisch en intern zal het wel gevoelig liggen. Ik had als bestuurder misschien een andere keuze gemaakt, maar ik heb niet voldoende kennis over het verleden en over of de man in kwestie er op dit moment schuldinzicht over heeft. Als er nog dingen naar buiten zouden komen, zullen we ons nog eens beraden.”

Chef voetbal Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad vindt dat Overmars zich nederiger had op moeten stellen bij zijn presentatie: “Met ‘die bladzijde wil ik achter me laten’ maakte hij er zich makkelijk vanaf.”

Overmars verbannen?

Imke Courtois was vooral verrast door de aanstelling van de directeur: “Hem bannen is misschien iets te streng. Ik denk dat hij in dit geval wel een tweede kans verdient, maar dit is te snel omwille van zelfinzicht. Ik denk dat die man wel enkele maanden nodig heeft om aan zichzelf te werken. Hij moet beseffen wat hij gedaan heeft en moet misschien eens luisteren bij de slachtoffers, als die daar open voor staan. Binnen een kleine twee maanden kan je volgens mij niet tot dat inzicht komen. Tegenwoordig kan je niet voorbijgaan aan de gevoeligheden die leven binnen een maatschappij.”

‘Het is veel te snel’

Peter Vandenbempt is het daarmee eens: “Het is gewoon veel en veel te snel na wat er is gebeurd. Het is veel te snel voor de slachtoffers van het grensoverschrijdend gedrag en voor Marc Overmars zelf. Als je dat jarenlang hebt gedaan, als dat allemaal klopt, dan heb je toch problemen. Ik had begrepen dat hij ergens had gezegd dat hij aan zichzelf ging werken, ik denk niet dat dat binnen anderhalve maand voor elkaar is. Dus ik zou in zijn plaats toch een veel langere periode hebben ingelast waarin ik met mezelf en mijn omgeving in het reine zou komen om daarna weer aan de slag te gaan. In dat opzicht is dat het meest ongelukkige in deze zaak: de timing, dat het veel te snel is.”

Verdien 2.15 keer je inleg als Antwerp van OHL wint!

Te snel?

  • Vind ik ook
  • Vind ik niet
434+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie