TRANSFERUURTJE: Ajax-leegloop, PSV drukt door, toptransfer Neres

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-leegloop, PSV drukt door, toptransfer Neres

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax is wel weer toe aan een paar transferklappers, omdat die in de voorbije zomer uitbleven. De Amsterdammers moeten verkopen om zwarte cijfers te schrijven en misschien is er wel een driedubbele uittocht op komst. Dat is in ieder geval wat Voetbal International suggereert. Het gaat om Ryan Gravenberch, Sebastién Haller en Antony.

PSV hoopt Ruud van Nistelrooy alsnog te strikken als nieuwe hoofdtrainer. De Eindhovense club wil proberen om de trainer van Jong PSV te verleiden om zijn droombaan te accepteren. Voetbal International bericht: “Eerder liet de trainer van Jong PSV de directie weten nog niet klaar te zijn de nieuwe hoofdtrainer van PSV te worden. Nadat bekend werd dat Marcel Brands komend seizoen Toon Gerbrands opvolgt, zet de nieuwe algemeen directeur nu alsnog vol in op Van Nistelrooy met de ervaren Fred Rutten naast zich in de technische staf.”

De kans is groot dat Ajax en Erik ten Hag na dit seizoen uiteen gaan. De oefenmeester lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een buitenlands avontuur met Manchester United als mogelijke bestemming en wat Patrick Kluivert betreft mag de club bellen. In gesprek met de Amerikaanse tak van ESPN erkent Kluivert deze baan te ambiëren. “Ja, ik zou zeker trainer bij Ajax willen worden. Dat zou kunnen”, zo laat hij weten.

Buitenland:

David Neres lijkt voor de tweede keer in 2022 een transfer te maken. De Braziliaan verhuisde in januari van Ajax naar Shakhtar Donetsk, maar zou zijn loopbaan nu kunnen voortzetten bij Olympique Lyon. Kort na zijn overstap naar Shakhtar Donetsk vielen de Russen in heel Oekraïne binnen. Neres slaagde er in alle hectiek in om het land te verlaten. Door de oorlog heeft de UEFA besloten om (buitenlandse) spelers in deze landen permissie te geven om van club te wisselen, waardoor de voormalig Ajax-aanvaller de kans krijgt om de komende tijd elders te gaan voetballen. Volgens Foot Mercato is Olympique Lyon nu dus in de race voor Neres.

En tot slot: Noa Lang zit in een flinke vormdip, maar dat betekent niet dat de buitenspeler van Club Brugge niet meer populair is op de transfermarktLa Gazzetta dello Sport brengt de oud-Ajacied op dinsdagochtend in verband met AC Milan.

Verdien 1.28 keer je inleg als Club van Beerschot wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Neres zou een versterking zijn voor Lyon

  • Eens
  • Oneens
72+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
50+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
17+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
52+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
569+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
323+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
361+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
348+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
38+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
122+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
33+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
423+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
646+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
265+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
13+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
639+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
405+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1507+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie