Kenneth Perez gaat los over Antony

Foto: Kenneth Perez gaat los over Antony

Kenneth Perez heeft het gedrag dat Ajax in de slotfase heeft laten zien tegen Feyenoord afgekeurd. Volgens de ESPN-analist was het gedrag van met name Antony en Dusan Tadic stuitend te noemen. Perez haalde daarbij de situatie met Getafe-aanvaller Deyerson aan. De Braziliaan maakte destijds veel theater, alleen is de Deen nu van mening dat de Amsterdammers precies hetzelfde gedrag vertoonden. 

“Een zeer, zeer gênante slotfase”, valt uit de mond van Deense analist te horen. “Echt gênant van Ajax-kant. Toen tegen Getafe, met die Deyverson, en nu met Benfica klagen ze steen en been over de onsportiviteit van dat soort gasten. Dat is bloedirritant om naar te kijken. En nu doe je het zelf, met Antony die buiten het veld gaat en weer binnen de lijnen komt. Tadic die als een malle komt aanlopen, smijt hem op de grond. Dan krijgt Antony, die er niet veel aan kan doen dat hij op de grond wordt gegooid, een gele kaart…” 

Perez heeft dan ook geen goed woord over voor het optreden van Ajax en kraakt daarbij ook Ajax-trainer Erik ten Hag. “En dan gaat Ten Hag klagen over die gele kaart vanwege onsportiviteit… Tja… Het piept en kraakt op dit moment aan alle kanten bij Ajax, dus ze grijpen alles aan. Alleen: na al die klaagzangen over Deyverson… Dat was natuurlijk ook verschrikkelijk, toen bij Getafe. Maar ik vond dit best gênant om naar te kijken bij Ajax.” 

‘Tadic heeft er ook een handje van’

Perez kreeg voor zijn uitlatingen op ESPN bijval van collega Arnold Bruggink. Ook de oud-PSV-aanvaller is van mijn mening dat deze vorm van theater niet bij een club als Ajax hoort. “Ik vond dit ook te veel”, aldus de oud-Oranje-international. “Tadic heeft er natuurlijk altijd wel een handje van, maar die heeft dat ook nodig om het beste in zichzelf naar boven te halen. Dat zag je ook tegen Benfica, toen Tadic daar ook constant mee bezig was, en met zijn elftal. Ik vind dit alleen totaal niet passen bij Ajax. Hoe ze zich gedragen op het veld, maar ook daarbuiten. Michael van Praag zei ooit: ‘Een Ajacied houdt altijd zijn jasje aan.’ Dat hoort wel een beetje bij het gedrag van spelers, vind ik. Dit vind ik niet passen.” 

Ererondes

Bruggink zag daarnaast dat de inbreng van Nicolás Tagliafico voor nieuwe impulsen zorgde aan Ajax-zijde. “Tagliafico zorgde er wel echt voor dat er iets nieuws ontstond, want het was wel een beetje doods.” Daar kon Perez zich ook in vinden, die nog wel even een sneer uitdeelde aan Antony. “Het temperament wat wordt geroemd, dat is helemaal oké. Maar dit… Antony loopt ererondes en weet ik het allemaal, en komt vervolgens op krukken binnen bij de persconferentie. Ik moet zeggen: de reactie van Arne Slot was perfect. Hij kon er alleen maar om lachen.”

Verdien 1.66 keer je inleg als Brazilië de nul houdt tegen Chili!

Is Antony te vergelijken met Deyverson

  • Ja
  • Nee
209+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie