“Elke Feyenoord-trainer maakt steeds dezelfde fout”

Foto: “Elke Feyenoord-trainer maakt steeds dezelfde fout”

Feyenoord verloor gisteren van rivaal Ajax, maar maakte met name voor rust een uitstekende indruk in Amsterdam. Dat vond ook oud-middenvelder Theo Janssen, analist in NOS Studio Voetbal.

“De eerste helft heb ik me vooral vermaakt met Feyenoord, want ik vond Feyenoord echt goed. De tweede helft werd het wat opener, Ajax wat balvaster en wat beter, maar ik vond het echt een leuke wedstrijd om te kijken”, begint Janssen zijn analyse. Rafael van der Vaart is het met hem eens: “Ik heb echt genoten van De Klassieker. Theo zei al ‘vooral door Feyenoord’. Dan kun je wel zeggen dat Ajax, vooral voor rust, niet al te best was, maar ik vond Feyenoord echt goed spelen. Ze zetten heel hoog druk, dat doen veel ploegen, maar als Feyenoord dan de bal had, dan hielden ze ‘m ook.”

Jens Toornstra mocht starten door de schorsing van Orkün Kökçü en maakte indruk. “Elke trainer maakt steeds dezelfde fout: Toornstra eruit. Toornstra is gewoon de motor van Feyenoord. Hij heeft veel gif en kan ook goed voetballen. Hij ging eruit, toen kwam Hendrix erin en dan is het klaar”, stelt Van der Vaart. “Toornstra stel je altijd op: rechtsbuiten, hij kan er spelen. Linksbuiten, hij kan er spelen.” En Pierre Van Hooijdonk: “Met de energie waarmee hij op het middenveld speelt, dat is voor een coach als Slot eigenlijk goud.”

Malacia

Ook linksback Tyrell Malacia was volgens Van der Vaart ‘heel goed’. “Malacia vond ik goed!” Moet hij bij Oranje de linksback zijn, boven Daley Blind? “Na vandaag zeker haha. Hij begon echt met faire tackles.” Van Hooijdonk besluit: “Zo begint hij altijd tegen Antony. Ik vind Antony een geweldige voetballer, maar bah, ik begin echt wel van hem te walgen nu.”

Scoort Feyenoord volgende week in beide helften tegen Willem II? Odd 1.66!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Malacia is beter dan Blind en moet Oranje linksback worden

  • Eens
  • Oneens
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie