Ajacied speelde ‘slechtste helft van het seizoen’

Foto: Ajacied speelde ‘slechtste helft van het seizoen’

Ajax stond bij rust op een 1-2 achterstand tegen Feyenoord. Na de theepauze trokken de Amsterdammers het nog recht, maar het nam niet weg dat Steven Berghuis ‘zijn slechtste helft van het hele seizoen speelde’ vanmiddag, zo zegt analist Marciano Vink op ESPN. Na balverlies van Berghuis kon Guus Til door op André Onana, Luis Sinisterra kopte de rebound binnen.

“Het is exact wat er gebeurde uit bij Benfica, die 2-2 volgens mij van Roman Yaremchuk”, zegt Vink. “Timber die ver voor de bal in de zestien een actie probeert te maken en Daley Blind die totaal uit positie is, die geen idee heeft dat Reiss Nelson uit zijn rug loopt. Er is zoveel ruimte voor Feyenoord om in te voetballen en een aantal spelers van Ajax geeft weer niet thuis.” Ter illustratie: “Ik denk dat Steven Berghuis zijn slechtste eerste helft gespeeld heeft van dit seizoen.”

Ryan Gravenberch wordt door Vink gespaard. “Die is de laatste tijd sowieso op de afspraak. We hebben best veel over Gravenberch gesproken. Volgens mij na de winterstop was hij FC Utrecht-uit de beste man op het veld. Kort daarna krijgt hij corona, kan hij niet spelen en verliest hij zijn plek in het team. En hij komt terug en laat week na week zien dat hij weet wat er gevraagd wordt. En ook deze wedstrijd, hij is de meest bedrijvige van iedereen. Hij heeft een paar keer de achterlijn gehaald.”

‘Berghuis zat er niet goed in’

Bij de tweede tegentreffer was het dus Berghuis die in de fout ging. “Je mag toch wel begrijpen dat als je in dit soort wedstrijden op het middenveld wordt aangegooid, dat je mag verwachten dat er iemand in je rug komt. Hij zat er ook gewoon totaal niet goed in.”

Ajax kampioen? 1.10x je inleg!

Slechtste helft Berghuis van het hele seizoen

  • Eens
  • Dat niet
86+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie