Ajax verslaat Feyenoord in boeiende Klassieker

Foto: Ajax verslaat Feyenoord in boeiende Klassieker

Feyenoord heeft zondag weer niet gewonnen bij aartsrivaal Ajax. De Rotterdammers namen tot twee keer toe de leiding in de Johan Cruijff ArenA, maar in het slotkwartier wist de koploper de wedstrijd totaal om te draaien: 3-2.

Feyenoord werd tijdens de afsluitende training gesteund door duizenden supporters. Ajax trainde in alle rust, waardoor de harde kern van de Amsterdammers zich vooral focuste op de sfeeractie voorafgaand aan de aftrap van De Klassieker: een megadoek ter nagedachtenis aan Carlo Picornie, die overleed tijdens een vechtpartij tussen beide supportersgroepen. Daarbij werd ook vuurwerk gebruikt en daarbij ontstond kortstondig een flinke brand.

Drie goals in eerste helft

Door de onveilige sfeer op de F-Side kon er pas later worden afgetrapt in Amsterdam, maar uiteindelijk kon Danny Makkelie dan toch het startsignaal geven. Feyenoord schoot goed uit de startblokken. Luis Sinisterra kreeg al meteen een grote kopkans, ware het niet dat zijn vizier niet op scherp stond. Kort daarna was het alsnog raak. De Colombiaan kreeg een niet te missen kans nadat Guus Til nog op doelman André Onana stuitte: 0-1.

Ajax zat in deze fase niet lekker aan de wedstrijd. Feyenoord domineerde in het hol van de leeuw, maar de tweede treffer van de middag viel desalniettemin aan Amsterdamse zijde. Doelman Ofir Marciano kon de inzet van Ryan Gravenberch maar half pareren en daardoor kon Sébastien Haller in de rebound eenvoudig voor de gelijkmaker zorgen. Voor de Ajax-spits was het alweer zijn twintigste competitiegoal van het seizoen.

Gesteund door de treffer groeide het vertrouwen van Ajax, al was dat slechts van korte duur. Uitgerekend Steven Berghuis verspeelde de bal knullig op eigen helft en daarna viel de bal terecht voor de voeten van Til: 1-2. Feyenoord kreeg zelfs kansen om de voorsprong te vergroten. Dat was vooral aan Cyriel Dessers te wijten. De spits schoot voorlangs in plaats van de geheel vrijstaande teamgenoot Jens Toornstra te bedienen.

Frustratie bij Ajax

Ajax stond na de uitschakeling in de Champions League tegen Benfica voor de zware taak om de 1-2 achterstand weg te werken. Feyenoord belette de rivaal echter om lekker te voetballen, waardoor de frustratie aan Amsterdamse zijde zienderogen groeide. Na precies een uur spelen kreeg Ajax wel een grote kans om op 2-2 te komen, ware het niet dat Jurriën Timber via Marciano de lat raakte. Een nederlaag leek aanstaande voor Ajax.

Tadic doorbreekt malaise

Ajax makte vanuit het niets gelijk. Dusan Tadic besloot een vrije trap nabij de zijlijn in één keer richting het doel te draaien en zag de bal pardoes tegen de touwen eindigen: 2-2. Plotseling begon het beter te draaien bij de manschappen van Erik ten Hag en in de 86ste minuut viel ook nog de 3-2. Van dichtbij schoot Antony raak, waardoor Ajax wéér als winnaar van het veld stapt in De Klassieker.

De middag eindigde nog wel met een tegenvaller voor Ajax. Antony kreeg na de 3-2 al geel vanwege het uittrekken van zijn shirt en kreeg in de blessuretijd nogmaals geel, waardoor de thuisploeg met tien man eindigde.

Scoreverloop: 0-1 (8′) Luis Sinisterra, 1-1 (24′) Sébastien Haller, 1-2 (28′) Guus Til, 2-2 (78′) Dusan Tadic, 3-2 (86′) Antony

Wedden op Eredivisie-duels? Waag je gok via bet365!

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
185+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:32
57+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
12+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
95+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
167+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
55+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
278+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
76+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
73+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
346+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
166+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
165+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
481+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
52+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
88+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
33+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
102+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
97+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
49+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
189+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
38+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie