‘Gravenberch speelt toptransfer klaar’

Foto: ‘Gravenberch speelt toptransfer klaar’

Ryan Gravenberch en Ajax zijn al bijna een jaar aan het onderhandelen over een nieuw contract. Het lijkt er op te wijzen dat de middenvelder zijn tot medio 2023 lopende verbintenis bij de Amsterdammers niet gaat verlengen, voorspelt Freek Jansen van Voetbal International.

Voor Gravenberch was zijn toekomst de afgelopen weken van ondergeschikt belang. De middenvelder verloor zijn basisplaats na een positieve coronatest aan Davy Klaassen. Inmiddels heeft het jeugdproduct van de Amsterdammers zijn plek op het middenveld weer terug. 

Ryan Gravenberch

Daar is Gravenberch blij mee: “Ik heb mezelf niet teruggevonden, maar ik zit wel weer goed in mijn vel. Ik kon tegen Cambuur belangrijk zijn met twee assists en een doelpunt. Als middenvelder van Ajax wilde ik ook wat meer scoren. Ik heb wat mindere wedstrijden gespeeld dit seizoen. Na de winterstop zit er wel weer een stijgende lijn in mijn spel.”

De bank warmhouden was een nieuwe situatie voor de middenvelder, vertelt hij bij ESPN. “In de jeugd en bij Jong Ajax heb ik eigenlijk altijd alles gespeeld. Sinds ik bij het eerste zit, heb ik ook bijna alles gespeeld. Dit was de eerste periode dat ik twee wedstrijden achter elkaar op de bank heb gezeten.”

Ajax

Het liefst speelt Gravenberch ‘op acht’, terwijl Ten Hag hem ook als ‘zes’ gebruikte. “Ik heb wel de voorkeur om links op het middenveld te spelen. Ik heb daar al mijn hele leven gespeeld, dus dat vind ik wel wat lekkerder. Ik ben wel een speler die ervan houdt om de bal veel te krijgen en op de zes-positie heb je wat vaker de bal. Soms zal het dus wat beter uitkomen om daar te spelen.”

Volgens Freek Jansen is Gravenberch bezig aan zijn laatste seizoen bij Ajax. De contractonderhandelingen leveren geen witte rook op, waardoor Ajax deze zomer nog een transfersom kan vangen. “Ajax heeft zichzelf wel voorgenomen spelers niet meer hun laatste contractjaar in te laten gaan. Dan voorkom je situaties zoals met Brobbey en Onana. Ajax wil gewoon een goede transfersom vangen. Ik verwacht dat hij deze zomer vertrekt. Als hij had willen bijtekenen had hij dat al lang kunnen doen.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Wat doet Gravenberch deze zomer?

  • Transfer maken
  • Bijtekenen bij Ajax
107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie