‘Ajax-opstelling op de schop’

Foto: ‘Ajax-opstelling op de schop’

Ajax werd afgelopen dinsdagavond uit de Champions League geknikkerd door SL Benfica, maar Mike Verweij ziet voldoende aanknopingspunten om op dezelfde weg verder te gaan. Zijn De Telegraaf-collega Valentijn Driessen is het daar totaal niet mee eens.

‘Ik mis de honger’

In de podcast Kick-Off suggereert de journalist annex televisiepersoonlijkheid dat het tijd is voor verandering: “Als je naar die wedstrijd tegen Benfica kijkt… het is niet zo dat die helemaal op zichzelf staat. Het is natuurlijk al een reeks wedstrijden een stuk minder. Ik blijf het zeggen: ik mis gewoon een beetje de honger, de scherpte.”

“Bij Ajax komen ze altijd nét een stap te laat, nemen ze de bal nét niet goed aan. Hij springt dan net een halve meter van de voet af”, gaat Driessen verder. “Ik zat naast Mike (bij de wedstrijd tegen Benfica, red.) en iedere keer als de bal over de middellijn kwam, riep hij: o nee, daar gaat-ie!” De journalist vond het vanaf het begin al ‘mattig’: “Dat is niet beter geworden, het werd eigenlijk minder en minder. En ze hebben ook nauwelijks uitgespeelde kansen gecreëerd. Als je het van de kopballen van Antony moet hebben, met zijn 1 meter 55… En dan nog één of twee afstandsschoten.”

Publiek

Verweij: “Wat me ook opviel was dat het publiek Ajax een beetje in de steek liet. In de toejuichingen merkte je dat het publiek er ook een hard hoofd in kreeg en ook bang was voor de uitschakeling. Ik vind dat de fans Ajax ook echt wel een beetje hebben laten zakken.”

Terug naar de opstelling: wat moet er veranderen in de Johan Cruijff ArenA? De twee journalisten denken dat coach Erik ten Hag tegen Feyenoord nog voor Dusan Tadic kiest, maar daarna is het misschien wel over en sluiten voor de ervaren Serviër…

Verdien 1.44 keer je inleg als Ajax De Klassieker wint!

Tijd voor veranderingen?

  • Ja
  • Nee
1441+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie