AZ-trainer Jansen ‘jaloers’ op Ajax

Foto: AZ-trainer Jansen ‘jaloers’ op Ajax

AZ werd donderdagavond door het Noorse FK Bodo/Glimt uitgeschakeld in de Conference League. Trainer Pascal Jansen merkt dat, zo met het drukke schema, de dunheid van zijn selectie voelbaar wordt. De Telegraaf stelt dat ‘het gebrek aan key players de Alkmaarders noodlottig wordt’ nu.

Het spel tegen Bodo/Glimt was op zich best goed. “Maar in de top word je niet afgerekend op de dingen die je goed doet, maar de dingen die je niet goed doet”, vertelt Jansen, geciteerd door de krant. In de afgelopen wekend werd AZ niet alleen in Europa, maar ook in de KNVB Beker (door Ajax) uitgeschakeld én verloor het van FC Twente in de Eredivisie. Komend weekend wacht laagvlieger Willem II.

Midtsjo en Clasie

Deels resultaat van de smalle selectie, weet Jansen. “Op die momenten waar het niet goed is gegaan, hebben we een aantal keyplayers moeten missen. Spelers die heel belangrijk zijn geweest in de sterke fase die voorafging aan deze periode.” Zo kwakkelden Fredrik Midtsjo en Jordy Clasie de afgelopen weken met hun fitheid. Neem de wedstrijd tegen FC Twente. We speelden moeizaam, misten ons complete hart op het middenveld. Toen Jordy, die van de medische staf een half uurtje mocht spelen, erin kwam kantelde het spelbeeld in positieve zin. Dan zie je hoe belangrijk hij voor AZ is.”

“Het zijn beide spelers die de dynamiek van een wedstrijd goed aanvoelen. En Andere spelers daarin kunnen meenemen. Peer (Koopmeiners, red.) en Tijjani (Reijnders) hebben die vaardigheden op dat niveau nog niet voldoende ontwikkeld.” Dubbel bezet zijn op alle posities vindt Jansen ‘een mooie gedachte’, “maar wij hechten veel waarde aan onze manier van werken, zodat onze jeugdspelers ook een kans krijgen om zich te ontwikkelen. Dat betekent automatisch dat we gewoon moeten accepteren dat onervaren jongens die bij de selectie komen nog geen ‘acht’ zijn. In de hoop dat zij zich binnen het programma kunnen ontwikkelen, zodat ze op den duur wel het gewenste niveau kunnen aantikken.”


Verschil met Ajax

En dat is precies het verschil met bijvoorbeeld koploper Ajax. “Simpel gezegd: een selectie zoals in Amsterdam is door ons niet te realiseren, los van de jeugdspelers. Kijk: Berghuis gaat eraf en Klaassen komt erin. De ene international voor de andere international. Dat is in onze situatie lang niet op iedere positie mogelijk.” Zoals bijvorbeeld de spitspositie. “Met Pavlidis hebben wij de spits van Griekenland in huis, maar daarachter zit geen international. Ajax heeft Sébastien Haller, basisspeler van Ivoorkust. En daarachter zit Brobbey. Die is weliswaar gehuurd van Leipzig, maar hij speelt wel in Jong Oranje.” Toch gaat Jansen niet ‘drammen’ om versterkingen. “Wij zullen de rol van onze academie altijd in het achterhoofd houden. meenemen. Dat is mede de kracht van onze club. En het is een van de factoren waarom we succesvol zijn.”

Winst AZ bij Willem II? Odd 1.57!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat AZ zondag winnen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie