Real Madrid vs Barcelona: is El Clásico terug van weggeweest?

Foto: Real Madrid vs Barcelona: is El Clásico terug van weggeweest?

Real Madrid tegen Barcelona, ooit het belangrijkste duel in heel de wereld. Een tijdje was dat niet meer zo en het is nog te vroeg om te zeggen dat de roem helemaal is wedergekeerd, maar je voelt aan alles dat dat aan het terugkomen is. Barcelona is onder Xavi stilletjes aan het terugkeren naar het hoogste niveau, terwijl Real Madrid nog maar eens aan de wereld getoond heeft wat ze waard zijn door PSG op dramatische wijze uit te schakelen. Barcelona weet alvast wat hen te wachten staat in het Bernabéu! 

Real Madrid: op titelkoers 

Zowel Europees als in La Liga davert Real Madrid voort. Het ging vrij gemakkelijk winnen op het veld van Mallorca, een wedstrijd waarin Benzema nóg maar eens belangrijk was. Je kan het haast niet meer bijhouden hoe vaak hij beslissend is geweest dit seizoen voor Los Blancos. Wat je wel gemakkelijk kan bijhouden, is hoe vaak hij scoort en hoeveel assists hij geeft. In La Liga staat de teller nu op 22 goals en 11 assists. Dat zijn zonder meer Ballon d’Or-waardige statistieken. Menig voetballiefhebbers zijn dan ook in bewondering voor wat de 34-jarige spits dit jaar allemaal weet te produceren.

 

Op dit moment bedraagt het verschil met Sevilla tien punten. Dat zou moeten volstaan om de titel in de wacht te slepen, aangezien je ervanuit kan gaan dat Sevilla nog punten laat liggen. Barcelona moet bijvoorbeeld ook nog tegen Sevilla spelen, waarbij dus één van de twee ongetwijfeld definitief uit de titelrace wordt gegooid. Je kan ook moeilijk stellen dat Barcelona er nog in zit, maar mathematisch kan het nog wel degelijk. Als Real Madrid dit weekend zou verliezen en Barça weet hun inhaalmatch te winnen, dan staan ze nog op negen punten. Aartsmoeilijk? Ongetwijfeld. Onmogelijk? Dat zeker niet! Real Madrid kan de titelrace echter quasi op zijn einde brengen als ze in deze Clásico de drie punten weten te pakken. 

Barcelona: Xavi ball 

Of je het nu XaviBall, Xavi Ball of Xavi-Ball noemt: Barcelona swingt onder Xavi. Er zijn nog veel aspecten die beter kunnen en moeten om écht terug bij de top te horen, maar ze zijn alleszins op weg om terug aansluiting te vinden. De manier waarop ze spelen doet denken aan het Barça van weleer. Spelen en bewegen, rust aan de bal, in de ruimtes lopen, technisch vernuft… Het is allemaal terug onder Xavi, nochtans met veel dezelfde spelers als onder Koeman. Aubameyang is bijvoorbeeld wel een geweldige toevoeging geweest aan de selectie, ‘a gift from heaven’ zoals Xavi onlangs nog zei, maar grotendeels staan dezelfde spelers op het veld. 


Er is iemand in het bijzonder blij met de komst van Xavi, namelijk ene Pedri. De kleine ‘Iniesta’ speelt op dit moment echt de pannen van het dak en begint nu ook nog goals en assists toe te voegen aan zijn prestaties. Hij wordt dan ook niet voor niets de beste youngster ter wereld genoemd, enkel Bellingham komt op dit moment nog in de buurt. Als hij zo blijft verder doen, dan wacht hem een ongelofelijke carrière bij Barça! Als hij dit weekend op een of andere manier ook de Clásico naar zijn hand weet te zetten tegen mogelijks het beste middenveld ter wereld (alleszins vroeger toch), dan gaat de wereld pas uit z’n dak gaan. Hopelijk kan hij rustig blijven onder al die druk en ons wekelijks doen genieten van zijn talent. 

Wedtip: Barcelona wint 

Voor het eerst sinds lang heb je het gevoel dat Barcelona een kans maakt om Real Madrid te verslaan. Het is al sinds 2019 geleden dat Barcelona nog eens van Madrid kon winnen, wat toen trouwens ook in Bernabéu was. Het is nu of nooit als ze nog een waterkansje willen behouden op de titel, maar zeker om dichter bij Sevilla te kruipen om toch op z’n minst die tweede plaats af te dwingen. Als Barça wint en je hierop wedt, dan krijg je 3,30 keer je inzet terug. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Heeft Barcelona nog een waterkansje om de titel in de wacht te slepen?

  • Ja
  • Helemaal geen kans
14+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie