Ajax vs Feyenoord: komt het nog goed met Ajax?

Foto: Ajax vs Feyenoord: komt het nog goed met Ajax?

Ajax zit op dit moment echt niet in zijn beste vorm, net op het moment dat dat het meest nodig is. Voor het Nederlands voetbal is het vooral jammer dat ze uit de Champions League geknikkerd zijn, maar in eigen competitie ruiken de tegenstanders vooral bloed. Dit Ajax blijkt dan toch niet zo ongenaakbaar te zijn als iedereen dacht. Ze zijn wel degelijk te verslaan, dat bewijzen de resultaten van de laatste weken. Feyenoord daarentegen is wel in vorm, vooral het aanvallende compartiment dan. Kunnen ze Ajax pijn doen en de titelstrijd in de Eredivisie een nieuwe wending geven? 

Ajax: niet meer foutloos 

Ajax was dit seizoen lange tijd bijna niet te kloppen, maar ze kregen de afgelopen weken even veel goals tegen op enkele wedstrijden als de rest van het seizoen samen. Om dat even duidelijk te maken: ze kregen in de laatste vier wedstrijden in de Eredivisie meer goals tegen dan in de tweeëntwintig wedstrijden daarvoor. Dan is het meer dan logisch dat het moeilijker wordt om punten te pakken, aangezien weinig goals tegen krijgen een noodzakelijke voorwaarde is om kampioen te kunnen spelen. Dat is een tijdloze statistiek op de Europese velden, al geldt die toch ietsje minder in de Nederlandse competitie.

 

Ook in de Champions League kreeg Ajax een dreun van jewelste. Na de loting tegen Benfica was iedereen ervan overtuigd dat de Nederlanders een zeer reële kans hadden om door te stoten naar de kwartfinale. Niets bleek echter minder waar, want Benfica kwam in Ajax met 0-1 winnen. Toegegeven, het was met anti-voetbal, maar helaas krijg je geen punten of kwalificatie voor ‘mooi’ voetbal, al is en blijft ‘mooi’ voetbal relatief. ‘Beauty is in the eye of the beholder’, en het is alleszins waarschijnlijk dat een Simeone bijvoorbeeld wél kan genieten van de wijze waarop Benfica zichzelf gekwalificeerd heeft. De vraag is maar welk effect dit heeft op de mentale status van de spelersgroep. Ten Hag zal goed zijn best moeten doen om de jongens gefocust te houden op het kampioenschap. 

Feyenoord: met de ogen dicht 

Feyenoord weet de laatste tijd de goal wel te vinden. De laatste tien wedstrijden scoorde het vijfentwintig keer in alle competities. Dat zijn zeker geen slechte cijfers, integendeel. Het aanvallende gedeelte doet eigenlijk meer dan hun job, maar het is vooral verdedigend dat bepaalde speler steken laten vallen. Ze moeten proberen zich te focussen op dat verdedigende aspect en van daaruit de wedstrijd in handen proberen te nemen. Als ze dat kunnen doen, kunnen ze het Ajax knap lastig maken. 

Een mooi extraatje dit seizoen voor de Feyenoord fans is de Europese campagne, waar ze echt wel trots op mogen zijn. Je kan het glas altijd half vol of half leeg zien, en iemand die de Conference League afschrijft als een non-competitie hangt eerder de laatste visie aan. Als je echter optimistisch bent, dan geniet je van wat de Nederlandse ploegen presteren in Europa, ongeacht het niveau van de competitie. Een 8-3 uitschakeling is gewoon altijd leuk om te zien en ze doen het Nederlandse voetbal eer aan met deze prestatie. Wie weet waar ze kunnen eindigen als ze op deze manier blijven doorstormen! 

Wedtip: Tadic blinkt uit 

Tadic speelt graag tegen Feyenoord, dat weten we. Het zijn de topwedstrijden waar hij zich precies extra voor kan opladen en wees maar zeker dat dit een topwedstrijd is. De laatste twee competitiewedstrijden wist Tadic een goal te maken, maar we weten allemaal dat zijn kwaliteiten vooral tot z’n recht komen als assistgever. Dat hij tegen Feyenoord een assist geeft heeft een odd van 1,90. Als je denkt dat hij gaat scoren, dan krijg je een odd van 2,25. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Denk je ook dat Tadic een belangrijke rol zal spelen?

  • Ja
  • Nee
53+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:50
18+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
41+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
37+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
392+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
85+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
32+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
199+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
450+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
112+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
147+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
44+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
275+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
302+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
171+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
32+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
17:37
30+
Kind van de club verlengt bij Feyenoord tot 2025
17:30
174+
‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’
17:10
99+
Slot nu al geconfronteerd met opdringerige Engelse journalisten
17:00
142+
Liverpool IDEAAL voor Geertruida | Stalen Snor #55
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie