Spurs blijft zicht houden op CL door record brekende Kane

Tottenham Hotspur heeft woensdagavond een belangrijke zege geboekt bij Brighton & Hove Albion. De zege voor de Londenaren kwam niet in gevaar, waarbij topschutter Harry Kane nog een fraaie record wist te breken.

Steven Bergwijn zat maar weer eens op de bank bij Spurs, terwijl Joël Veltman wel startte bij The Seagulls. De bezoekers zijn zeer wisselvallig: zo won het recent ruim van Leeds United en Everton, maar ging het afgelopen weekend onderuit op bezoek bij Manchester United (3-2). De gastheren verkoren in een ronduit dramatische vorm. Zo gingen de laatste vijf Premier League-duels verloren en scoorde het daar slechts één keer in.

Ban gebroken

Na 37 minuten kwam de ploeg van Antonio Conte op voorsprong. Verdediger Cristian Romero veranderde een schot van ploeggenoot Dejan Kulusevski van richting, waarna de bal fortuinlijk het doel in plofte. Eerder in de wedstrijd had Harry Kane nog nagelaten de hoofdstedelingen op voorsprong te zetten. Hij had de keeper al omspeelt, maar schoot onkarakteristiek voorlangs. In de tweede helft maakte de aanvoerder zijn fout goed, door een pass van Rodrigo Bentancur goed af te ronden. Het was zijn 95ste uitdoelpunt in de Premier League, waarmee hij het oude record van Wayne Rooney brak.

Bergwijn mocht enkel in de blessuretijd nog even opdraven en zag zijn ploeg met 0-2 winnen. Tottenhamp stijgt naar plek zeven en kan ook West Ham United en Manchester United binnenkort voorbij.

Scoreverloop: 0-1 (37′) C.Romero, 0-2 (57′) H.Kane